Dotok sredstava je za sada obustavljen, kreditori "prate situaciju"

Svetska banka obustavila pomoć Avganistanu zbog ugroženih ženskih prava

SvetVesti

25.8.2021 08:47 Autor: Gordana Bulatović 2

Svetska banka obustavila pomoć Avganistanu zbog ugroženih ženskih prava Svetska banka obustavila pomoć Avganistanu zbog ugroženih ženskih prava
Svetska banka obustavila je finansijsku pomoć Avganistanu zbog zabrinutosti za sudbinu žena pod talibanskim režimom. „Duboko smo zabrinuti zbog situacije u Avganistanu i njenog... Svetska banka obustavila pomoć Avganistanu zbog ugroženih ženskih prava

Svetska banka obustavila je finansijsku pomoć Avganistanu zbog zabrinutosti za sudbinu žena pod talibanskim režimom.

„Duboko smo zabrinuti zbog situacije u Avganistanu i njenog uticaja na izgleda za razvoj zemlje, posebno u pogledu ženskih prava“, navela je u saopštenju portparolka Svetske banke Marsela Sančes-Bender (Marcela Sanchez-Bender).

Prema informacijama sa sajta Svetske banke, ta institucija je opredelila više od 5,3 milijarde dolara za razvojne projekte u Avganistanu, a Poverenički fond za obnovu Avganistana, kojim upravlja Svetska banka prikupila je više od 12,9 milijardi, prenosi Tanjug.

„Pauzirali smo isplate za naše operacije u Avganistanu i pomno pratimo i procenjujemo situaciju u skladu sa našim internim politikama i procedurama“, dodala je Sančez-Bender, piše CNN.

Svetska banka je saopštila da će nastaviti konsultacije sa međunarodnom zajednicom i razvojnim partnerima. „Zajedno sa partnerima tražimo načine da ostanemo uključeni u očuvanje teško stečenih razvojnih uspeha i da nastavimo da podržavamo narod u Avganistanu“, zaključila je Sančes-Bender.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...