SVIM GRAĐANIMA POPUST NA RAČUNE ZA STRUJU Umanjenje važi samo za plaćanja u određenom roku

IzdvajamoSrbijaVesti

2.5.2020 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SVIM GRAĐANIMA POPUST NA RAČUNE ZA STRUJU Umanjenje važi samo za plaćanja u određenom roku SVIM GRAĐANIMA POPUST NA RAČUNE ZA STRUJU Umanjenje važi samo za plaćanja u određenom roku
Zbog pandemije, starijima od 65 godina već je odobreno da račune za grejanje i komunalije plate odloženo uz postojeće olakšice i bez kamate. EPS... SVIM GRAĐANIMA POPUST NA RAČUNE ZA STRUJU Umanjenje važi samo za plaćanja u određenom roku

Zbog pandemije, starijima od 65 godina već je odobreno da račune za grejanje i komunalije plate odloženo uz postojeće olakšice i bez kamate. EPS je doneo novu odluku: da svim građanima račune za struju za mart, april i maj umanjuju za pet posto. Neće se obračunavati ni kamata ako ih plate do kraja juna.

Popust od pet odsto EPS odobrava građanima koji struju plate do 28. u mesecu. Tu olakšicu sada mogu dobiti sva domaćinstva na račune za tri meseca tokom trajanja vranrednog stanja. Ona će biti iskazana u nekom od narednih obračuna u zavisnosti od tempa plaćanja.

„Dakle, računi za mart, april i maj za sve građane Republike Srbije su bez kamate, sa pet posto popusta. Naravno, ovo sve važi ako uplatu izvrše do 30. juna“, rekao je Milorad Grčić, v. d. generalnog direktora EPS, prenosi RTS.

A beogradski „Infostan“, koji objedinjeno naplaćuje grejanje i komunalije, po završetku vanrednog stanja reprogram dugovanja produžiće za dodatnih 90 dana.

„U skladu sa preporukama Vlade, mi smo našim korisnicima starijim od 65 godina ponudili da račune za februar, mart i april plaćaju odloženo bez obračuna ikakve kamate i naravno uz korišćenje prava uz popuste i subvencije bez obzira na kašnjenja“, ističe Milica Paunović iz JKP „Infostan tehnologije“.

Inače, do vanrednog stanja naplata struje bila je gotovo 100 odsto, a gasa, grejanja i komunalija u celoj zemlji u proseku 95 procenata.

„Ja pozivam sve građane da, čim se stvore uslovi, plate svoje račune zato što nije dobro da se ti računi, te obaveze nagomilaju“, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...