Vlada Slovenije spremila paket pomoći "težak" 243,5 miliona evra

Svi punoletni građani dobiće bon od 100 evra

EUNovacRegionU fokusuVesti

18.6.2021 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Svi punoletni građani dobiće bon od 100 evra Svi punoletni građani dobiće bon od 100 evra
Bolja epidemiološka situacija u Sloveniji od ponedeljka je stvorila uslove za rad svih trgovina i pružanje uslužnih delatnosti, s tim da će rad noćnih... Svi punoletni građani dobiće bon od 100 evra

Bolja epidemiološka situacija u Sloveniji od ponedeljka je stvorila uslove za rad svih trgovina i pružanje uslužnih delatnosti, s tim da će rad noćnih klubova i diskoteka biti ograničen do ponoći, objavila je u četvrtak slovenačka vlada.

Pritom će uslužne delatnosti poput frizerskih i kozmetičkih salona morati nedeljno da testiraju zaposlene na korona virus, a istoj proceduri podvrgnuti su i radnici kazina, salona za igre, sajamske i kongresne aktivnosti i ugostitelji, prenosi SEEbiz.

Ostaje obaveza da u većim događajima mogu učestvovati samo gosti koji su vakcinisani, preležali Covid-19 ili su se prethodno testirali i negativni su na korona virus, a isti je uslov i za sva okupljanja na otvorenom za više od sto ljudi.

Vlada je u četvrtak posle sednice objavila da je potvrdila predlog zakona o pomoći privredi i turizmu „težak“ 243,5 miliona evra, koji uključuje između ostalog i podelu novih besplatnih bonova koji će se trošiti u ugostiteljstvu, turizmu, za sportske i kulturne događaje.

Svi odrasli stanovnici dobiće bon vrednosti 100 evra, a mlađi od 18 godina bon od 50 evra, objavila je slovenačka vlada posle sednice.

U Sloveniji su u poslednja zadnja 24 sata potvrđena 83 slučaja zaraze korona virusom, a nijedan oboleli od Covid-19 nije umro, prvi put u poslednjih sedam meseci.

U ovoj zemlji je u utorak proglašen kraj epidemije Covid-19.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...