SWAROVSKI PLANIRA OTPUŠTANJE 1.000 RADNIKA Korona se odrazila i na tržište luksuznih proizvoda

SvetVesti

22.7.2020 09:06 Autor: Marija Jovanović 0

SWAROVSKI PLANIRA OTPUŠTANJE 1.000 RADNIKA Korona se odrazila i na tržište luksuznih proizvoda SWAROVSKI PLANIRA OTPUŠTANJE 1.000 RADNIKA Korona se odrazila i na tržište luksuznih proizvoda
Tržište luksuznih proizvoda naročito je pogođeno krizom koju je izazvala pandemija korona virusa. Koncern Swarovski zbog toga je najavio smanjenje radnih mesta već tokom... SWAROVSKI PLANIRA OTPUŠTANJE 1.000 RADNIKA Korona se odrazila i na tržište luksuznih proizvoda

Tržište luksuznih proizvoda naročito je pogođeno krizom koju je izazvala pandemija korona virusa. Koncern Swarovski zbog toga je najavio smanjenje radnih mesta već tokom jeseni.

Od trenutno 4.600 zaposlenih, Svarovski će otpustiti 1.000. Direktor kompanije Robert Buhbauer rekao je da je to bolna, ali odluka bez alternative.

Srednjeročno će u Vatensu, kako je rečeno, raditi svega oko 3.000 ljudi u kompaniji Swarovski.

Foto: Pixabay.com

Naime, kako prenosi Tanjug, pozivajući se na pisanje “Tiroler Tageszeitung”, do 2022. godine Swarovski planira smanjenje još 600 radnih mesta.

U ponedeljak je 200 zaposlenih mejlom dobilo obaveštenje o otkazu. Reč je o zaposlenima u sektoru marketinga i prodaje.

Kao razlog otkaza, Swarovski je naveo krizu izazvanu korona virusom, koja je teško pogodila tržište luksuznih proizvoda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...