farmaceutska kompanija astra zeneca saopštila rezultate istraživanja

Terapija antitelima smanjuje rizik od simptoma Covid-19 za skoro 80 odsto

LifestyleSvetVestiZdravlje

21.8.2021 15:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Terapija antitelima smanjuje rizik od simptoma Covid-19 za skoro 80 odsto Terapija antitelima smanjuje rizik od simptoma Covid-19 za skoro 80 odsto
Farmaceutska kompanija AstraZeneca saopštila je da se nova terapija antitelima pokazala dobrom za smanjenje rizika od simptoma Covida-19 kod pacijenata , za skoro 80... Terapija antitelima smanjuje rizik od simptoma Covid-19 za skoro 80 odsto

Farmaceutska kompanija AstraZeneca saopštila je da se nova terapija antitelima pokazala dobrom za smanjenje rizika od simptoma Covida-19 kod pacijenata , za skoro 80 odsto.

Kompanija je rekla da rezultati ispitivanja u kasnoj fazi pokazuju da je terapija antitelima smanjila rizik od simptoma za 77 odsto, i da daje nadu onima koji su u prošlosti imali slab odgovor na vakcinu, piše UPI.com.

AstraZeneca je prva koja je objavila pozitivne podatke o prevenciji iz ispitivanja antitela na korona virus. Proizvođač lekova rekao je da 75 odsto učesnika ispitivanja ima hronična oboljenja, uključujući i neke sa nižim imunološkim odgovorom na vakcinaciju.

„Potrebne su nam dodatne analize za pojedince koji nisu adekvatno zaštićeni vakcinama protiv Covid-19“, rekla je Mene Pangalos, izvršna potpredsednica istraživanja i razvoja biofarmaceutike AstraZeneca.

„Veoma smo ohrabreni ovim podacima o efikasnosti i bezbednosti kod visokorizičnih ljudi, koji su pokazali da naša kombinacija dugotrajnih antitela ima potencijal da zaštiti od simptomatskih i teških bolesti, pored vakcina.“, rekla je ona.

AstraZeneca je saopštila da terapija antitelima, nazvana AZD7442, podrazumeva kombinaciju dve vrste antitela dugog delovanja. Dodaju da rezultati ispitivanja nisu pokazali smrtnost od korona virusa među onima koji su primili terapiju u poređenju sa tri slučaja teškog Covid-19 i dva smrtna slučaja u placebo grupi.

„Sa ovim ohrabrujućim rezultatima, AZD7442 bi mogao biti važno oruđe u našem arsenalu za pomoć ljudima kojima je možda potrebno više od vakcine da se vrate u normalan život“, dodao je dr Miron Levin, profesor pedijatrije i medicine na Univerzitetu u Koloradu medicine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...