Očekuje se 1,5 milijardi evra zarade samo od domaćih turista

Italijani ove godine masovno letuju u svojoj zemlji

BiznisEUTurizamVesti

17.8.2021 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Italijani ove godine masovno letuju u svojoj zemlji Italijani ove godine masovno letuju u svojoj zemlji
Više od 13 miliona Italijana je na godišnjem odmoru u svojoj zemlji i procenjuje se da će potrošiti oko milijardu i po evra, piše... Italijani ove godine masovno letuju u svojoj zemlji

Više od 13 miliona Italijana je na godišnjem odmoru u svojoj zemlji i procenjuje se da će potrošiti oko milijardu i po evra, piše agencija Ansa.

Zbog pandemije virusa Covida-19 i posledica koje je izazvala, Italijani ove godine manje putuju na odmor u inostranstvo, i radije biraju mesta bliže kući.

U hotelima i privatnom smeštaju u primorskim mestima popunjenost kapaciteta je 89 odsto, puna turista su i planinska mesta i ležajevi u kućama koje se bave takozvanim seoskim turizmom, a u termalnim bamnjama je popunjeno 75 odsto kapaciteta.

Predsednik asocijacije turističkih organizacija Italije Vitorio Mesina (Vittorio Messina) tvrdi da je turistička sezona bolja od predviđanja i da se uspešno primenjuje kontrola posedovanja “zelenog sertifikata”.

“Plašimo se jedino da nam improvizovane zabave i neodobrena skupljanja ne pokvare turističku sezonu”, izjavio je Mesina.

Italijanski mediji izveštvaju o jednom takvom okupljanju i zabavi 5.000 mladih iz cele Evrope u mestu Viterbu, u pokrajini Lacio. Događaj, koji nije zvanično odobren, sa puno muzike, buke, alkohola i droge, reklamiran je putem društvenih mreža, a učesnici i dalje dolaze. Kako piše list Il fatto quotidiano, meštani Viterba su očajni, a “obični” turisti beže od buke i nereda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...