Da li je popularna platforma spremna da radi u DSA okvirima?

TikTok pristao da bude testiran

SvetVesti

19.7.2023 11:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

TikTok pristao da bude testiran TikTok pristao da bude testiran
Platforma društvenih medija TikTok u kineskom vlasništvu dobrovoljno je pristala na „stres testiranje“ kako bi se pripremila za Zakon o digitalnim uslugama (DSA) Evropske... TikTok pristao da bude testiran

Platforma društvenih medija TikTok u kineskom vlasništvu dobrovoljno je pristala na „stres testiranje“ kako bi se pripremila za Zakon o digitalnim uslugama (DSA) Evropske unije, izjavio je evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton (Thierry Breton).

Kako bi pomogli kompanijama da se pripreme, zvaničnici EU ponudili su testove otpornosti na stres kako bi procenili u kojoj meri su platforme društvenih medija spremne za zakon koji će ih prisiliti da regulišu govor mržnje, dezinformacije i druge štetne i nezakonite materijale na svojim stranicama.

Prema Zakonu o digitalnim uslugama EU, Alphabet, Meta i druge velike online platforme rizikovaće velike novčane kazne ako ne budu kontrolisale nezakonit sadržaj, prenosi Reuters.

TikTok će, takođe, biti podložan pravilima koja propisuje DSA, koja zahtevaju od kompanija da sprovode eksternu i nezavisnu reviziju, dele podatke sa vlastima i usvoje kodeks ponašanja. Ta pravila stupaju na snagu od avgusta.

Breton je objavio je na društvenoj mreži Twitter video bez zvuka na kojem se vidi njegov razgovor putem video-poziva s izvršnim direktorom TikToka Šou Zi Čevom.

Nakon toga napisao je: „TikTok je dobrovoljno pristao da izvrši ‘testiranje na stres’ kako bi se pripremio za DSA.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...