TRAMP U TRCI ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR Nominovan zbog „istorijskog“ dogovora

SvetVesti

9.9.2020 12:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

TRAMP U TRCI ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR Nominovan zbog „istorijskog“ dogovora TRAMP U TRCI ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR Nominovan zbog „istorijskog“ dogovora
Američki predsednik Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu. Nominaciju je predložio norveški desničarski političar Kristijan Tajbring Gjede i... TRAMP U TRCI ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR Nominovan zbog „istorijskog“ dogovora

Američki predsednik Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu.

Nominaciju je predložio norveški desničarski političar Kristijan Tajbring Gjede i to zbog „istorijskog mirovnog dogovora“ između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenose američki mediji.

Dejli mejl navodi da je Tramp nominovan samo nekoliko nedelja nakon što je posredovao u postizanju sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

On je ocenio da je Tramp učinio više da se postigne mir između država od većine drugih kandidata za nagradu za mir.

Tibring-Gjede, koji je i predsedavajući norveške delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO, rekao je da je Trampova administracija igrala ključnu ulogu u uspostavljanju odnosa između UAE i Izraela.

  • KACA

    22.2.2022 #1 Author

    E sad sam sve vidile.. Tramp u trci za nobelovu za mir…Svaka mu čast

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...