nedostatak čelika zbog rata u ukrajini

Traže se alternativna rešenja za ubrzanje radova na izgradnji gasovoda Niš – Dimitrovgrad

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

24.3.2022 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Traže se alternativna rešenja za ubrzanje radova na izgradnji gasovoda Niš – Dimitrovgrad Traže se alternativna rešenja za ubrzanje radova na izgradnji gasovoda Niš – Dimitrovgrad
Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije objavilo je u četvrtak da je sa predstavnicima konzorcijuma kompanija koje izvode radove na izgradnji gasovoda Niš-Dimitrovgrad dogovoreno da... Traže se alternativna rešenja za ubrzanje radova na izgradnji gasovoda Niš – Dimitrovgrad

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije objavilo je u četvrtak da je sa predstavnicima konzorcijuma kompanija koje izvode radove na izgradnji gasovoda Niš-Dimitrovgrad dogovoreno da se ubrzaju sve procedure i razmotre alternativna rešenja, ali bez promene ugovora, kako radovi ne bi kasnili zbog nedostatka čelika na tržištu koje je poremetio sukob u Ukrajini.

Predstavnici konzorcijuma kompanija koje izvode radove na izgradnji gasovoda Niš-Dimitrovgrad izjavili su da zbog nedostatka čelika na tržištu postoji mogućnost kašnjenja izvođenja radova, jer zbog rata u Ukrajini ne postoji nijedna kompanija koja može da ponudi i isporuči potreban materijal, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i predstavnika tog konzorcijuma, kojem su prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija i Javnog preduzeća „Srbijagas“, „dogovoreno je da se ubrzaju sve procedure i razmotre alternativna rešenja, ali bez promene ugovora“, objavilo je ministarstvo.

„Projekat izgradnje gasnog interkonektora Niš-Dimitrovgrad je strateški važan za Srbiju i energetsku bezbednost zemlje i predstavlja osnovu buduće diverzifikacije snabdevača, čime i Srbija i region dobijaju veću sigurnost u gasnom sektoru“, rekla je Mihajlović nakon sastanka.

Dodala je da rat u Ukrajini utiče na svetska tržišta, dostupnost sirovina i materijala, navodeći da će ministarstvo da pomogne u prevazilaženju problema, „imajući u vidu da naredne godine svi radovi treba da budu završeni“.

  • TATJANA

    24.3.2022 #1 Author

    Nadamo se da ce projekat biti uspesno sproveden

    Odgovori

  • NATI29

    24.3.2022 #2 Author

    Uvek nadju resenje

    Odgovori

  • STEFAN

    24.3.2022 #3 Author

    Onaj ko hoce uvek pronadje resenje

    Odgovori

  • DANIJELA

    24.3.2022 #4 Author

    To je jako vazan projekat i verujem da ce se shodno tome naci neko resenje za realizaciju istog.

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.3.2022 #5 Author

    Za ovakav projekat sigurna sam da ce da nadju resenja…

    Odgovori

  • SNEZANA

    25.3.2022 #6 Author

    Nadamo se da ce resenje brzo biti pronadjeno.

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #7 Author

    A šta je sa čelikom iz Bora?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...