Vlada Srbije povećala iznos naknada u programu zapošljavanja mladih

Treći javni poziv za “Moju prvu platu” 22. avgusta

Bolji posaoPoslovanjeSrbijaVesti

18.8.2022 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Treći javni poziv za “Moju prvu platu” 22. avgusta Treći javni poziv za “Moju prvu platu” 22. avgusta
Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće u ponedeljak, 22. avgusta, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje,... Treći javni poziv za “Moju prvu platu” 22. avgusta

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće u ponedeljak, 22. avgusta, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Кisić.

Ministarka je navela da je Vlada Srbije na današnjoj sednici, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa. Ona je istakla da će u okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.

„Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa, u koji je uključeno oko 18.000 mladih“, naglasila je ministarka Кisić i dodala da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponosno na dosadašnje rezultate, budući da je 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka prvog ciklusa, a da se očekuje da nakon drugog ciklusnog perioda taj broj bude i veći od 50 odsto.

Najavila je i da će država vrlo brzo pokrenuti novi projekat koji će se odnositi na studente završnih godina fakulteta, a u okviru kojeg će im biti omogućeno da rade i zarađuju i tokom studiranja.

Za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno, prenosi Beta.

Do sada su realizovana dva ciklusa programa u koji je uključeno oko 18.000 mladih. Cilj Programa je osposobljavanje za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja.

  • MIŠKOVIĆ

    18.8.2022 #1 Author

    Odlično ali svi smo svesni da su potrebna mnogo veća ulaganja

    Odgovori

  • kaćica

    18.8.2022 #2 Author

    Divno sto se ovako misli na mlade.

    Odgovori

  • TATJANA

    19.8.2022 #3 Author

    Mize to bolje, iako je ovo dobar projekat

    Odgovori

  • ZVE84

    19.8.2022 #4 Author

    A onda će sve to da vrate x2

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.8.2022 #5 Author

    Odlican projekat…

    Odgovori

  • VERA

    21.8.2022 #6 Author

    To je odlican program. Mogli bi i da ga prosire.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...