DIGITALNE VALUTE JAČAJU SVOJU POZICIJU

Tržište bitcoina nadmašilo kapitalizaciju Vise i Mastercarda

BerzaNovacSvetVesti

17.3.2021 12:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tržište bitcoina nadmašilo kapitalizaciju Vise i Mastercarda Tržište bitcoina nadmašilo kapitalizaciju Vise i Mastercarda
Prema poslednjim podacima sa tržišta kriptovaluta, kapitalizacija tržipta bitcoina sada je nešto veća od 1.000 milijardi dolara, što je veće od tržišne kapitalizacije dva... Tržište bitcoina nadmašilo kapitalizaciju Vise i Mastercarda

Prema poslednjim podacima sa tržišta kriptovaluta, kapitalizacija tržipta bitcoina sada je nešto veća od 1.000 milijardi dolara, što je veće od tržišne kapitalizacije dva najveće svetske kartičarske mreže – Vise I Mastercarda, koja iznosi zajedno 871 mlijardu dolara.

Inače, Bitcoin je do tržišne kapitalizacije od preko hiljadu milijardu dolara stigao tri puta brže od Microsofta, prenosi Russia Today.

Foto: Pixabay.com

Kada je najpoznatija svetska digitalna valuta prošle nedelje dostigla rekordnu vrednost od 61.700 dolara, tržišna kapitalizacija bitcoina bila je vrednija od tri najveće svetske banke. Naime, u tom trenutku tržišna kapitalizacija bitcoina tada je vredila blizu 1.150 milijardi dolara, dok je vrednost JP Morgana, Bank of America I kineske ICBC banke zajedno iznosila oko hiljadu i 80 milijardi dolara, prenosi seebiz.eu.

Prema podacima Econometricsa za analitiku kripto tržišta vrednost bitcoina je 13. marta bila postotno jednaka kao 45 odsto sredstava uloženih u zlato I da je odgovarala vrednosti od 10 odsto fizičkog tržišta zlata u celini. Kako se navodi, da bi dostigao vrednost zlata, bitcoin bi trebalo da se trguje po ceni od 590.000 dolara, navodi Cointelegraph.

  • Ljilja

    18.3.2021 #1 Author

    Samo napred, savremeni načini plaćanja svakako donose mnoge prednosti a ovaj način plaćanja vrtoglavo i munjevito raste.

    Odgovori

  • Lolek

    8.2.2022 #2 Author

    Ali ne moze na rate da se placa

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...