TURISTIČKE AGENCIJE NASTAVLJAJU SA RADOM Uskoro polise, postojaće dva modela osiguranja, najavio Ljajić

BiznisSrbijaTurizamVesti

14.10.2020 12:34 Autor: Ljiljana Begović 1

TURISTIČKE AGENCIJE NASTAVLJAJU SA RADOM Uskoro polise, postojaće dva modela osiguranja, najavio Ljajić TURISTIČKE AGENCIJE NASTAVLJAJU SA RADOM Uskoro polise, postojaće dva modela osiguranja, najavio Ljajić
Prve turističke agencije uskoro će dobiti polise osiguranja i tako će steći uslove da obnove licence za rad, najavio je ministar trgovine, turizma i... TURISTIČKE AGENCIJE NASTAVLJAJU SA RADOM Uskoro polise, postojaće dva modela osiguranja, najavio Ljajić

Prve turističke agencije uskoro će dobiti polise osiguranja i tako će steći uslove da obnove licence za rad, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

„Polise će važiti godinu dana. Stvari oko licenci za rad turističkih agencija se odvijaju u dobrom pravcu“, rekao je ministar.

Objašnjava da će postojati dva modela osiguranja, jedan su bankarske garancije, a drugi polise osiguranja.

Foto: Tanjug

Ministar Ljajić naglašava da se radi sa bankama, i da je toku izrada pravilnika koji bi trebalo da reguliše način funkcionisanja bankarske garancije.

„Osiguravajuće kuće su većini agencija uputile dopise kojima traže informacije o njihovim bilansima poslovanja, kako bi mogle da krenu u proceduru osiguranja. Očekujemo da prve agencije već u toku nedelje dobiju prve polise koje će važiti godinu dana“, naveo je Ljajić, prenosi Tanjug.

Podsetimo, turističkim agencijama su licence za rad istekle 1. oktobra. Razlog je to što osiguravaćuje kuće više nisu htele da im obnove polise osiguranja pravdajući to prevelikim rizikom zbog pandemije virusa Covid-19.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...