velika potražnja u više od 30 zemalja

Turska izvozi božićne ukrase i cveće u vrednosti od 20 miliona dolara

SvetVesti

22.12.2023 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Turska izvozi božićne ukrase i cveće u vrednosti od 20 miliona dolara Turska izvozi božićne ukrase i cveće u vrednosti od 20 miliona dolara
Ukrasne vence za vrata i cveće za božićne i novogodišnje praznike u vrednosti od 20 miliona dolara izvezeno je iz turskog letovališta Antalija u... Turska izvozi božićne ukrase i cveće u vrednosti od 20 miliona dolara

Ukrasne vence za vrata i cveće za božićne i novogodišnje praznike u vrednosti od 20 miliona dolara izvezeno je iz turskog letovališta Antalija u više od 30 zemalja sveta.

Ismail Jilmaz, predsednik Udruženja izvoznika ukrasnog bilja i proizvoda, rekao je za Anadolu Agency da su poslednja dva meseca radili u plastenicima kako bi pripremili cveće za novogodišnju noć i Božić.

„Izvezli smo rezano cveće i vence za vrata u vrednosti 20 miliona dolara za Božić i Novu godinu“, rekao je Jilmaz.

On je rekao da su za proslave izvezli cveće u više od 30 zemalja, kao što su Holandija i Velika Britanija, kao i obližnje zemlje poput Ukrajine i Rusije.

„Posebno smo izvozili crvene karanfile. Naš izvoz je na istom nivou kao i prošle godine. Zapravo, na kraju meseca predviđam da ćemo imati blagi rast izvoza u odnosu na prošlu godinu“, rekao je Jilmaz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...