na spisku i hrvatska

Turska primenjuje antidamping na uvoz solarnih panela iz pet zemalja

SvetVesti

19.3.2024 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska primenjuje antidamping na uvoz solarnih panela iz pet zemalja Turska primenjuje antidamping na uvoz solarnih panela iz pet zemalja
Turska je u utorak najavila da će primeniti antidamping mere na uvoz solarnih panela poreklom iz Vijetnama, Malezije, Tajlanda, Hrvatske i Jordana. Saopštenje turskog... Turska primenjuje antidamping na uvoz solarnih panela iz pet zemalja

Turska je u utorak najavila da će primeniti antidamping mere na uvoz solarnih panela poreklom iz Vijetnama, Malezije, Tajlanda, Hrvatske i Jordana.

Saopštenje turskog ministarstva trgovine o sprečavanju nelojalne konkurencije u uvozu postalo je zvanično objavljivanjem u Službenom listu, prenosi Anadolu Agency.

Odluka koja stupa na snagu sedam dana nakon objavljivanja, predviđa da će uvoz solarnih panela poreklom iz pet zemalja biti podložan taksi od 25 dolara po kvadratnom metru.

Turska je već primenila istu antidamping meru na uvoz kineskih solarnih panela.

U globalnom prelasku sa fosilnih goriva na obnovljive izvore energije, nekoliko zemalja preduzima korake da podstakne domaću proizvodnju solarnih panela implementacijom uvoznih mera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...