TURSKA U JUNU USPOSTAVLJA AVIOSAOBRAĆAJ Obnova letova ka 40 zemalja

SvetVesti

4.6.2020 15:12 Autor: Ljiljana Begović 0

TURSKA U JUNU USPOSTAVLJA AVIOSAOBRAĆAJ Obnova letova ka 40 zemalja TURSKA U JUNU USPOSTAVLJA AVIOSAOBRAĆAJ Obnova letova ka 40 zemalja
Turska planira da tokom juna ponovo uspostavi avionske letove ka četrdesetak zemalja, a preliminarne sporazume o reciprocitetu u aviosaobraćaju već je postigla sa 15... TURSKA U JUNU USPOSTAVLJA AVIOSAOBRAĆAJ Obnova letova ka 40 zemalja

Turska planira da tokom juna ponovo uspostavi avionske letove ka četrdesetak zemalja, a preliminarne sporazume o reciprocitetu u aviosaobraćaju već je postigla sa 15 zemalja, izjavio je ministar saobraćaja Adil Karaismailolu (Adil Karaismailoğlu).

U cilju suzbijanja širenja pandemije korona virusa, Turska je zatvorila većinu svojih granica,a posle značajnog pada broja inficiranih, letove u domaćem aviosaobraćaju delimično je ponovo uspostavila početkom juna.

Karaismailolu je najavio da će letovi biti ponovo uspostavljeni u pet etapa tokom ovog meseca, i dodao da je njegova zemlja u pregovorima sa 92 države o bezbednom ponovnom uspostavljanju letova.

„Verujemo da je značajna tačka u globalnoj borbi protiv korona virusa iza nas, a sada moramo da ponovo uspostavimo svoje veze širom sveta i kao i trgovinu“, izjavio je Karaismailolu za Reuters, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...