Promena na čelu američke kompanije

Twitter dobio novog direktora

Hi-techLifestyleSvetVesti

30.11.2021 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Twitter dobio novog direktora Twitter dobio novog direktora
Kompanija Twitter Inc. imenovala je Paraga Agravala (Parag Agrawal) za novog izvršnog direktora umesto Džeka Dorsija (Jack Dorsey). Promena na čelu kompanije došla je... Twitter dobio novog direktora

Kompanija Twitter Inc. imenovala je Paraga Agravala (Parag Agrawal) za novog izvršnog direktora umesto Džeka Dorsija (Jack Dorsey). Promena na čelu kompanije došla je kao posledica nezadovoljstva postignutim rezultatima na tržištu i zastoja u predstavljanju novih proizvoda.

Agraval (37) je proveo četiri godine na poziciji tehničkog direktora kompanije gde je nadgledao potragu Twittera za blokčejnom i drugim decentralizovanim tehnologijama, prenosi Bloomberg. Dorsi (45) će ostati u upravnom odboru Twittera i na čelu Square Inc. kompanije za plaćanje čiji je takođe suosnivač.

Za razliku od Dorsija koji je slavna ličnost i poznati milijarder sa milionima pratilaca na Twitteru, Agraval je relativno nepoznata osoba i nije nikada bio u centru pažnje. On je postao najmlađi šef kompanije koja se kotira u okviru berzanskog indeksa S&P 500. Diplomirao je računarstvo na indijskom Institutu za tehnologiju u Mumbajui doktorirao na Univerzitetu Stanford.

Foto: Tanjug/AP

Novi šef kompanije naslediće političke sukobe Twittera, uključujući kritike zbog zabrane naloga bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu (Donald Trump), kao i neslaganja sa indijskom vladajućom strankom. Ambiciozni poslovni ciljevi koje bi Agraval trebalo da dostigne su ubrzani rast broja korisnika, udvostručenje prihoda i ubrzano lansiranje novih proizvoda.

Agraval je radio kao istraživač u kompanijama Microsoft, Yahoo i AT&T, prema podacima na njegovom Linkedin profilu. U Twitteru se zaposlio 2011. godine kao inženjer u trenutku kada je kompanija imala manje od 1.000 zaposlenih. Nakon što je 2017. godine imenovan za tehničkog direktora, vodio je tehničku strategiju kompanije, uključujući praćenje napretka u mašinskom učenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...