Očekuje se dobra sezona

U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto

RegionVesti

16.6.2023 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto
Državna kasa je, prema podacima Ministarstva finansija, ove godine od turizma prihodovala 1,12 milijardi evra, što predstavlja rast od 35,5 odsto u odnosu na... U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto

Državna kasa je, prema podacima Ministarstva finansija, ove godine od turizma prihodovala 1,12 milijardi evra, što predstavlja rast od 35,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je portalu RTCG iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su kazali da je reč o prihodima državnog budžeta po osnovu boravišne takse, članskih doprinosa i turističke takse, piše Mina.

„Prihod od boravišne takse naplaćen zaključno sa 14. junom iznosi 574,82 hiljade evra, što je rast od 77,62 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.”

Prihod od turističke takse naplaćen zaključno sa 14. junom iznosi 175,93 hiljade evra, što predstavlja rast od 21,24 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”, precizirali su iz NTO.

Pored toga prihod od članskog doprinosa iznosio je 368,8 hiljada evra, što predstavlja rast od 3,08 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Očekivanja NTO od ove sezone su, kako su kazali, prilično visoka imajući u vidu dobru predsezonu i najave za letnje mesece.

„Prema rečima hotelijera, najave su bolje u odnosu na isti period prethodne godine i zadovoljni su kako je počela letnja turistička sezona. Oni ističu da su odlične najave sa tržišta regiona, Nemačke, Austrije, Francuske, Velike Britanije, Poljske, Češke i Izraela”, saopšteno je iz NTO.

„Posebno ohrabruje to što su lokalne turističke ogranizacije sa severa Crne Gore zadovoljne najavama za naredne mesece. Lokalne turističke organizacije su pripremile odlične programe manifestacija, što će sigurno osigurati dobru posećenost i u narednom periodu”, poručili su iz NTO.

 • MARA

  17.6.2023 #1 Author

  Videcemo ova godina kako ce proci

  Odgovori

 • ŽIZI

  18.6.2023 #3 Author

  Dobra sezona za CG znači da će ljudi gaziti jedni preko drugih…

  Odgovori

 • MAJA

  18.6.2023 #4 Author

  Očekivana je bila dobra sezona, ali sudeći po vremenskim prilikama, videcemo kako ce biti

  Odgovori

 • CIGI

  18.6.2023 #5 Author

  Jo’s kad bi ulagali za bolji kvalitet

  Odgovori

 • DASHA

  23.6.2023 #7 Author

  Ocekivano

  Odgovori

 • BOBICA

  2.7.2023 #8 Author

  To je skroz očekivano kod njih

  Odgovori

 • DUSA

  30.9.2023 #9 Author

  Prosla je korona

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.