Očekuje se dobra sezona

U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto

RegionVesti

16.6.2023 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto
Državna kasa je, prema podacima Ministarstva finansija, ove godine od turizma prihodovala 1,12 milijardi evra, što predstavlja rast od 35,5 odsto u odnosu na... U Crnoj Gori državni prihodi od turizma veći 35 odsto

Državna kasa je, prema podacima Ministarstva finansija, ove godine od turizma prihodovala 1,12 milijardi evra, što predstavlja rast od 35,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je portalu RTCG iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su kazali da je reč o prihodima državnog budžeta po osnovu boravišne takse, članskih doprinosa i turističke takse, piše Mina.

„Prihod od boravišne takse naplaćen zaključno sa 14. junom iznosi 574,82 hiljade evra, što je rast od 77,62 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.”

Prihod od turističke takse naplaćen zaključno sa 14. junom iznosi 175,93 hiljade evra, što predstavlja rast od 21,24 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”, precizirali su iz NTO.

Pored toga prihod od članskog doprinosa iznosio je 368,8 hiljada evra, što predstavlja rast od 3,08 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Očekivanja NTO od ove sezone su, kako su kazali, prilično visoka imajući u vidu dobru predsezonu i najave za letnje mesece.

„Prema rečima hotelijera, najave su bolje u odnosu na isti period prethodne godine i zadovoljni su kako je počela letnja turistička sezona. Oni ističu da su odlične najave sa tržišta regiona, Nemačke, Austrije, Francuske, Velike Britanije, Poljske, Češke i Izraela”, saopšteno je iz NTO.

„Posebno ohrabruje to što su lokalne turističke ogranizacije sa severa Crne Gore zadovoljne najavama za naredne mesece. Lokalne turističke organizacije su pripremile odlične programe manifestacija, što će sigurno osigurati dobru posećenost i u narednom periodu”, poručili su iz NTO.

  • MARA

    17.6.2023 #1 Author

    Videcemo ova godina kako ce proci

    Odgovori

  • ŽIZI

    18.6.2023 #3 Author

    Dobra sezona za CG znači da će ljudi gaziti jedni preko drugih…

    Odgovori

  • MAJA

    18.6.2023 #4 Author

    Očekivana je bila dobra sezona, ali sudeći po vremenskim prilikama, videcemo kako ce biti

    Odgovori

  • CIGI

    18.6.2023 #5 Author

    Jo’s kad bi ulagali za bolji kvalitet

    Odgovori

  • DASHA

    23.6.2023 #7 Author

    Ocekivano

    Odgovori

  • BOBICA

    2.7.2023 #8 Author

    To je skroz očekivano kod njih

    Odgovori

  • DUSA

    30.9.2023 #9 Author

    Prosla je korona

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...