U CRNOJ GORI U SEPTEMBRU ZABELEŽEN PAD KAMATNIH STOPA Pokazuju podaci Centralne banke

BankeNovacRegionVesti

30.11.2020 08:53 Autor: Marija Jovanović 0

U CRNOJ GORI U SEPTEMBRU ZABELEŽEN PAD KAMATNIH STOPA Pokazuju podaci Centralne banke U CRNOJ GORI U SEPTEMBRU ZABELEŽEN PAD KAMATNIH STOPA Pokazuju podaci Centralne banke
Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u septembru je pala 0,01 procentni poen u odnosu na avgust... U CRNOJ GORI U SEPTEMBRU ZABELEŽEN PAD KAMATNIH STOPA Pokazuju podaci Centralne banke

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u septembru je pala 0,01 procentni poen u odnosu na avgust i iznosila je 5,86 odsto, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Prosečna ponderisana nominalna kamatna stopa pala je 0,02 procentna boda u odnosu na avgust i iznosila je 5,34 odsto, navodi se u biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u septembru su pale, efektivna 0,63 procentna poena – na 5,39 odsto, a nominalna 0,57 procentnih bodova – na 4,9 odsto.

Jedna osoba daje drugoj evre
Foto: Pixabay.com

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u septembru je na mesečnom nivou pala 0,01 procentni poen – na 23,17 odsto, dok je nominalna porasla 0,08 procentnih bodova – na 20,37 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u septembru su porasle, efektivna 1,07 procentnih poena – na 23,97 odsto, a nominalna 0,7 procentnih bodova – na 20,8 odsto, prenosi portal RTCG.

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u septembru je ostala nepromenjena u odnosu na avgust i iznosila je 0,4 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u septembru je iznosila 5,46 procentnih poena i bila je manja u odnosu na avgust.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...