Objavljeni zbirni podaci za drugi kvartal ove godine

U domaćim privrednim društvima veliki rast poslovnih prihoda, ali i rashoda

SrbijaVesti

5.9.2024 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U domaćim privrednim društvima veliki rast poslovnih prihoda, ali i rashoda U domaćim privrednim društvima veliki rast poslovnih prihoda, ali i rashoda
Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u Republici Srbiji u drugom kvartalu 2024. godine bili su veći za 13,5 odsto u odnosu na isti... U domaćim privrednim društvima veliki rast poslovnih prihoda, ali i rashoda

Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u Republici Srbiji u drugom kvartalu 2024. godine bili su veći za 13,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.  

U poređenju s prvim tromesečjem 2024. godine, zabeležen je rast prihoda od 12,6 odsto.

U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni prihodi su bili veći za 12,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U poređenju s prvim kvartalom 2024. godine, zabeležen je njihov rast od 5,6 odsto.

Na međugodišnjem nivou, poslovni prihodi najviše su rasli u sektorima poljoprivrede (20,3 odsto) i ishrane i smeštaja (20,6), a rashodi takođe u ishrani i smeštaju (21,3 procenta).

Poslovni rashodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u drugom kvartalu 2024. godine bili su veći za 14,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ukoliko se uporede s prvim kvartalom 2024. godine,njihov rast iznosi 10,6 odsto.

U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni rashodi su bili veći za 19,7 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U poređenju s prvim kvartalom 2024. godine, zabeležen je njihov rast od 7,9 odsto, saopštio je RZS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.