U HRVATSKU, IPAK, MOŽE Bez problema za građane Srbije na Bajakovu (FOTO)

BiznisEURegionSrbijaTurizamVesti

2.7.2020 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U HRVATSKU, IPAK, MOŽE Bez problema za građane Srbije na Bajakovu (FOTO) U HRVATSKU, IPAK, MOŽE Bez problema za građane Srbije na Bajakovu (FOTO)
Na prelazu Bajakovo građani Srbije bez ikakvih problema ulaze u Hrvatsku, ako imaju pozivno pismo ili bilo kakav dokaz svrhe boravka u toj zemlji... U HRVATSKU, IPAK, MOŽE Bez problema za građane Srbije na Bajakovu (FOTO)

Na prelazu Bajakovo građani Srbije bez ikakvih problema ulaze u Hrvatsku, ako imaju pozivno pismo ili bilo kakav dokaz svrhe boravka u toj zemlji ili za tranzit kroz Hrvatsku, osim ukoliko idu u BiH – za šta nisu potrebni nikakvi podaci, uverila se ekipa Tanjuga na graničnom prelazu sa hrvatske strane.

Na Bajakovu je, kako javlja Tanjug, nema problema i poštuju se sva pravila pod kojim je građanima Srbije i drugih zemalja dozvoljeno da uđu u Hrvatsku ili da kroz nju samo prođu.

Hrvatska je od srede, ipak, otvorila granicu za građane Srbije i putnicima se na prelazu Bajakovo više ne određuje obavezna izolacija od 14 dana.

Na prelazu nema gužve i sve se odvija redovno, osim što je potrebno pokazati neophodnu dokumentaciju.

Nema ručnog merenja temperature, niti bilo kakvih pregleda, a ne vide se ni specijalne kamere za merenje telesne temperature.

Građani na tom prelazu navode da u Hrvatsku putuju iz raznih razloga, a posebno su se otvaranju hrvatske granice obradovali građani iz delova BiH, kojima je mnogo brže kada putuju kroz Hrvatsku.

Foto: Tanjug

„Putujem iz Srbije za Nemačku, gde živim. Samo mi je u Nemačkoj potreban negativan test na koronu koji nije stariji od 24 sata“, rekao je jedan državljanin Srbije, sa automobilom nemačkih registarskih oznaka, dodajući da je u Srbiju došao iz poslovnih razloga.

Nikola Atanasijević iz okoline Požarevca , koji vozi pogrebno vozilo, kaže da ide za Italiju i da će samo tranzitirati kroz Hrvatsku.

Dodaje da treba da doveze pokojnika iz Italije u Hrvatsku i da je ta oblast regulisana posebnim propisima, tako da je mogao da ide kroz Hrvatsku i dok su za ostale građane granice bile zatvorene.

Milkica iz Banjaluke kaže da sad može mnogo brže da stigne iz Beograda do tog grada.

Dodaje da je za BiH moglo da se tranzitira kroz Hrvatsku još od ponedeljeka popodne, kao i da nema gužvi sa obe strane graničnog prelaza između Srbije i Hrvatske.

Foto: Tanjug

Beograđanin koji se vraća iz jednog mesta kod Šibenika, kaže da je ušao u Hrvatsku pre nego što je uveden karantin i da sada ide za Beograd.

„Obišao sam u Hrvatskoj svoju kuću zbog letovanja, ako bude moglo da se ide. Tamo ima oko 30 do 40 odsto turista“.

Mlađi par iz Turske je rekao da žive u Nemačkoj i da sada idu kući kroz Srbiju, pošto im je tu mnogo kraći i brži put nego da idu kroz Ruminiju i Bugarsku, a jedan Rumun kaže da je bio u Zadru kao turista i da se vraća kući kroz našu zemlju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...