U JANUARU SPORAZUM ZA IZGRADNJU METROA Prilika da se sprovede istorijski važna stvar za Beograd, kaže Siniša Mali

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

21.12.2020 14:47 Autor: Julijana Vincan

U JANUARU SPORAZUM ZA IZGRADNJU METROA Prilika da se sprovede istorijski važna stvar za Beograd, kaže Siniša Mali U JANUARU SPORAZUM ZA IZGRADNJU METROA Prilika da se sprovede istorijski važna stvar za Beograd, kaže Siniša Mali
Izgradnja beogradskog metroa je apsolutni prioritet, a u drugoj polovini januara biće potpisan Sporazum o razumevanju između Vlade Srbije, Beograda, kineske i francuske strane,... U JANUARU SPORAZUM ZA IZGRADNJU METROA Prilika da se sprovede istorijski važna stvar za Beograd, kaže Siniša Mali

Izgradnja beogradskog metroa je apsolutni prioritet, a u drugoj polovini januara biće potpisan Sporazum o razumevanju između Vlade Srbije, Beograda, kineske i francuske strane, kojim će se prvi put ozvaničiti saradnja francuskih i kineskih kompanija na ovom projektu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Siniša Mali i Tomislav Momirović
Foto: Tanjug

On je na prvom sastanku radne grupe za realizaciju projekta „Izgradnja beogradskog metroa“, kome je prisustvao i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović, naveo da će posle sporazuma, srpska delegacija posetiti francusku kompaniju Alstom.

Delagaciji će tamo biti predstavljena rešenja za dizajn vagona. Prema postojećim dogovorima, francuska strana će biti zadužena za elektromehaniku, dok će se kineska baviti građevinskim radovima na izgradnji metroa.

Siniša Mali i Tomislav Momirović
Foto: Tanjug

Decenijama unazad pričalo se o tom projektu, ali niko nikada ništa konkretno nije uradio. Sada je prilika da se sprovede istorijski važna stvar za grad Beograd, upravo kao što je urađeno i sa projektom Beograd na vodi“, rekao je Mali na sastanku.

Ministar finansija Siniša Mali je pre nekoliko nedelja potpisao Sporazuma o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom (Franck Riester).

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.