17 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period

U julu u Crnoj Gori naplaćeno 130 miliona evra carinskih prihoda

RegionVesti

9.8.2024 17:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U julu u Crnoj Gori naplaćeno 130 miliona evra carinskih prihoda U julu u Crnoj Gori naplaćeno 130 miliona evra carinskih prihoda
Uprava carina Crne Gore je u julu ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 130 miliona evra, što je 19 miliona odnosno 17 odsto... U julu u Crnoj Gori naplaćeno 130 miliona evra carinskih prihoda

Uprava carina Crne Gore je u julu ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 130 miliona evra, što je 19 miliona odnosno 17 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

„Plan prihoda za jul premašen je devet miliona evra, odnosno sedam odsto“, navodi se u saopštenju Uprave, prenosi Mina.

Uprava carina, prema rečima njenih predstavnika, ima za cilj da obezbedi efikasnu naplatu prihoda, čime značajno doprinosi uvećanju ukupnih budžetskih prihoda uz primenu snažnih mera fiskalne politike.

Prema strukturi naplaćenih prihoda, kod svih vrsta dažbina ostvaren je rast naplate prihoda.

„Najznačajniji rast prihoda ostvaren je po osnovu poreza na dodatu vrednost (PDV) pri uvozu, koji je naplaćen u iznosu od 88 miliona evra, što je u odnosu na prošlogodišnji jul više 17 miliona evra, ili 24 odsto”, precizira se u saopštenju.

Po osnovu akciza, ostvarena je bruto naplata u iznosu od 35,6 miliona evra, dok je naplata po osnovu carine iznosila šest miliona evra.

Naplata poreza na kafu iznosila je 273.000 evra, dok su ostali prihodi naplaćeni u iznosu od 13.000 evra.

Ukupno ostvarena naplata carinskih prihoda za prvih sedam meseci ove godine iznosila je 723,09 miliona evra, što je u odnosu na isti period prošle godine više 58,44 miliona evra, ili devet odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.