dužina saobraćajnice 12 kilometara

U nedelju otvaranje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća

InfrastrukturaSrbijaVesti

29.1.2022 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

U nedelju otvaranje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća U nedelju otvaranje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća
Deonica auto-puta Miloš Veliki, od Preljine do Pakovraća, u dužini od oko 12 kilometara biće otvorena u nedelju 30. januara, a svečanosti će prisustvovati... U nedelju otvaranje deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća

Deonica auto-puta Miloš Veliki, od Preljine do Pakovraća, u dužini od oko 12 kilometara biće otvorena u nedelju 30. januara, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Kako je najavljeno iz predsedništva, ceremonija će početi u 10 časova, prenela je agencija Beta. 

U pitanju je deo auto-puta Preljina-Požega na Koridoru 11 čija je izgradnja počela u maju 2019. godine. Ukupna dužina te deonice iznosi 30,9 kilometara dok je vrednost radova 450 miliona evra.

Deonica od Preljine do Požege biće deo auto-puta Beograd–Južni Jadran u dužini od 258 kilometara, kao i budućeg auto-puta Beograd–Sarajevo, s obzirom da je u planu da se od Požege izgradi još 60 kilometara.

Na auto-putu Preljina–Požega biće tri tunela (Munjino Brdo, Laz i Trbušani), 32 mosta i 11 nadvožnjaka. Ta deonica će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga, Moravički i Zlatiborski.

Prema oceni stručnjaka ta deonica je najzahtevnija na auto-putu „Miloš Veliki“ jer od ukupne dužine trase oko 50 odsto u tunelima, mostovima i nadvožnjacima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...