UNITED MEDIA ŠIRI POSLOVANJE U REGIONU

U planu pokretanje portala N1 u Sloveniji

RegionVesti

27.1.2021 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U planu pokretanje portala N1 u Sloveniji U planu pokretanje portala N1 u Sloveniji
Kompanija United Media, koja posluje u sastavu United Group, ove godine planira da proširi svoje poslovanje na slovenačko tržište, i pokrene mrežni informativni portal... U planu pokretanje portala N1 u Sloveniji

Kompanija United Media, koja posluje u sastavu United Group, ove godine planira da proširi svoje poslovanje na slovenačko tržište, i pokrene mrežni informativni portal brenda N1 koji već radi u regionu, piše slovenački Finance.

Kako se navodi, već je osnovana firma Adria News, u okviru koje će pomenuti web portal raditi u Sloveniji. Portal će započeti s radom u prvoj polovini ove godine. Televizijski program N1 trenutno nije planiran u Sloveniji, prenosi seebiz.eu.

United Group, čiji je većinski udeo u martu 2019. kupio britanski fond BC Partners, vlasnik je Telemacha, internetskog portala za kupovinu Shoppster i sportskog kablovskog kanala Sport klub. Kablovski all-news kanal N1 trenutno radi u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Finance navodi da je United Media zainteresovana i za preuzimanje firme TS Media, koju prodaje Telekom Slovenije. Inače, u novembru prošle godine je Telekom Slovenija objavio poziv za iskazivanje interesa za kupovinu stopostotnog vlasničkog udela u TS Media, koja je, između ostalog, vlasnik i operater Siol.net, Najdi.si i Bizi.si portala. Kako se ističe, Telekom preferira prodaju celokuponog vlasništva TS Media, a spreman je da razmotri i moguću prodaju pojedinačne imovine te firme.

Adria News d.o.o.

Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana, Slovenija

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...