U POSLEDNJIH SEDAM DANA U SRBIJI NAJTRAŽENIJI IT STRUČNJACI Najmanje oglasa za posao u prethodnih nekoliko nedelja

BiznisBolji posaoFirme u fokusuPoslovanjePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

25.11.2020 12:21 Autor: Julijana Vincan 0

U POSLEDNJIH SEDAM DANA U SRBIJI NAJTRAŽENIJI IT STRUČNJACI Najmanje oglasa za posao u prethodnih nekoliko nedelja U POSLEDNJIH SEDAM DANA U SRBIJI NAJTRAŽENIJI IT STRUČNJACI Najmanje oglasa za posao u prethodnih nekoliko nedelja
Najviše oglasa za posao trenutno je otvoreno za radnu snagu u IT industriji, a potom se traže stručnjaci iz oblasti trgovine i mašinstva, pokazuju... U POSLEDNJIH SEDAM DANA U SRBIJI NAJTRAŽENIJI IT STRUČNJACI Najmanje oglasa za posao u prethodnih nekoliko nedelja

Najviše oglasa za posao trenutno je otvoreno za radnu snagu u IT industriji, a potom se traže stručnjaci iz oblasti trgovine i mašinstva, pokazuju podaci koje sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud dostavlja portalu Biznis.rs.

Trenutno je aktivno ukupno 2.118 oglasa za posao na tom sajtu, od čega je, u poslednjih sedam dana, a do 25. novembra, objavljen 661 novi oglas. Ovo je najmanji broj aktivnih oglasa u poslednjih nekoliko nedelja.

Od svih konkursa za poslove koji su objavljeni, samo 110 se odnosi se na rad od kuće, od kojih su 42 istaknuta u poslednjih sedam dana.

Rad na računaru
Foto: Ilustracija Pixabay.com/Pexels.com

Prethodnih nedelja najtraženiji su bili radnici iz sektora trgovine, međutim, ove sedmice za zaposlenima traga najviše IT kompanija – 374.

Kao i uvek, dosta oglasa za posao u IT sektoru napisani su na stranom, pre svega, engleskom jeziku, te je poznavanje datog stranog jezika obavezno. Ukoliko razumete istaknut konkurs, onda možete i da aplicirate za isti.

Tako je našoj redakciji pažnju privukao oglas kompanije Tigar Tyres iz Pirota, gde se traži senior .NET softverski inženjer. Posao je dostupan i za osobe sa invaliditetom, a ova firma nudi ugovor na puno radno vreme.

Traži se programer sa minimum pet godina radnog iskustva i obavezna je fakultetska diploma iz iste ili srodne oblasti. Ovaj konkurs je otvoren do 7. decembra.

Prodavnica
Foto: Pexels.com

Sledeći sektor sa najviše oglasa za posao jeste trgovina, gde je otvoreno minimum 318 pozicija. Iz te oblasti, najinteresantniji se čini konkurs Atlantic Grupe, koja traži radnike za više mesta u Srbiji: Arilje, Bačka Topola, Kula, Niš, Pirot, Požega, Užice, Vranje i Vrbas.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti do 19. decembra, a ovaj poslodavac nudi ugovor za posao koji zahteva puno radno vreme.

Pozicija nosi naziv „unapređivač ponude“, a namenjena je, kako je istaknuto, osobama koje vole terenski rad i rad u dinamičnom okruženju, ali i imaju važeću vozačku dozvolu „B“ kategorije. Nije posebno istaknut nivo obrazovanja niti se traži posebno iskustvo.

Vozač
Foto: Pixabay.com

U oblasti mašinstva trenutno je aktivno 233 oglasa za posao, od kojih je našoj redakciji pažnju posebno privukao konkurs kompanije Henkel za poziciju u Inđiji.

U oglasu koji je napisan na engleskom jeziku, ovo preduzeće traži inženjera održavanja za puno radno vreme u fabrici. Obavezna je diploma Mašinskog fakulteta, ali i tri godine radnog iskustva. Ovaj konkurs je otvoren do 9. decembra.

Rad u fabrici
Foto: Tanjug

Dosta novih oglasa otvoreno je u poslednjih nedelju dana i u sektorima elektrotehnike (188) i ekonomije (155). U ostalim oblastima traži se manje radnika u odnosu na navedene. To svakako ne znači da nećete naći odgovarajući posao. Samo budite istrajni. Srećno!

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...