U SAD RASTE PRODAJA AUTOMOBILA Snažna tražnja potrošača na tržištu u septembru

AutomobiliSvetVesti

26.9.2020 10:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U SAD RASTE PRODAJA AUTOMOBILA Snažna tražnja potrošača na tržištu u septembru U SAD RASTE PRODAJA AUTOMOBILA Snažna tražnja potrošača na tržištu u septembru
Stopa rasta prodaje automobila u SAD iznosiće 3,3 odsto u septembru u odnosu na prethodni mesec, zahvaljujući snažnoj tražnji potrošača, procenile su konsultantsko-analitičke kompanije... U SAD RASTE PRODAJA AUTOMOBILA Snažna tražnja potrošača na tržištu u septembru

Stopa rasta prodaje automobila u SAD iznosiće 3,3 odsto u septembru u odnosu na prethodni mesec, zahvaljujući snažnoj tražnji potrošača, procenile su konsultantsko-analitičke kompanije aktivne u autoindustriji J.D. Power i LMC Automotive.

Sezonski prilagođena godišnja prodaja u septembru iznosiće 15,7 miliona vozila naspram 15,2 miliona u avgustu, ocena je ovih kompanija.

Međutim, to je manje u odnosu na 17,3 miliona jedinica godinu dana ranije, saopštile su, kako je preneo Rojters, te konsultantske kuće.

Prodaja automobila u SAD se oporavila otkako je u aprilu dotakla najniži nivo zbog pandemije, podseća Tanjug, a veliki proizvođači povećavaju proizvodnju i pojačavaju oskudne zalihe u prodajnim salonima.

„Mere zaključavanja sada su prilično ublažene u mnogim delovima sveta, ali rizik od ponovnog uvođenja restriktivnijih mera sigurno se ne može isključiti, što će se reflektovati na tržište“, izjavio je Džef Šuster (Jeff Schuster), predsednik za američko poslovanje i globalne automobilske prognoze u LMC Automotive.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...