SEVERNA MAKEDONIJA PONOVO UVELA POLICIJSKI ČAS Osam gradova zatvoreno do ponedeljka ujutru

IzdvajamoRegionU fokusuVesti

4.6.2020 08:47 Autor: Marija Jovanović 1

SEVERNA MAKEDONIJA PONOVO UVELA POLICIJSKI ČAS Osam gradova zatvoreno do ponedeljka ujutru SEVERNA MAKEDONIJA PONOVO UVELA POLICIJSKI ČAS Osam gradova zatvoreno do ponedeljka ujutru
Zbog nepoštovanja preventivnih mera i povećanja broja zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji na snazi je ponovo policijski čas, prenose tamošnji mediji. „Zbog sprečavanja... SEVERNA MAKEDONIJA PONOVO UVELA POLICIJSKI ČAS Osam gradova zatvoreno do ponedeljka ujutru

Zbog nepoštovanja preventivnih mera i povećanja broja zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji na snazi je ponovo policijski čas, prenose tamošnji mediji.

„Zbog sprečavanja dodatnog širenja virusa u različitim regionima vlada je odlučila da vrati policijski čas i restrikcije kretanja“, rekao je u sredu makedonski ministar zdravlja Venko Filipče.

Kako je kazao, od četvrtka u 21 čas stupiće na snagu potpuna zabrana kretanja u Skoplju, Tearcu, Želinu, Jegunovcu, Tetovu, Kumanovu, Lipkovu i Štipu i trajaće do ponedeljak u pet časova ujutro. U ostalim gradovima policijski čas trajaće svakog dana od 16 časova do pet časova ujutru.

Naglo povećanje broja zaraženih u poslednjih nekoliko dana direktna je posledica nepoštovanja mera, naglasio je Filipče.

Inače, makedonski predsednik Stevo Pendarovski prošle subote produžio je vanredno stanje u toj zemlji za još 15 dana.

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata zabeleženo je 110 novih slučajeva korona virusa, što je najveći broj novoobolelih od početka epidemije, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Rekordan broj novoobolelih poslednji put zabeležen je 16. aprila, kada je bilo potvrđeno 107 novih slučajeva, prenosi MIA. Kako se navodi, najviše obolelih je u Skoplju.

  • GocaBG

    4.6.2020 #1 Author

    Strasno,taman mislimo da je koroni kraj,u Makedoniji se uvodi vandredno stanje.Nadam se da to nece biti slucaj i u Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...