Najnovije epidemiološke mere Kriznog štaba

U Srbiji od petka u 21 sat sve zatvoreno do ponedeljka, i stariji osnovci na online nastavi

SrbijaVesti

12.3.2021 12:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Srbiji od petka u 21 sat sve zatvoreno do ponedeljka, i stariji osnovci na online nastavi U Srbiji od petka u 21 sat sve zatvoreno do ponedeljka, i stariji osnovci na online nastavi
Tokom predstojećeg vikenda, u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i... U Srbiji od petka u 21 sat sve zatvoreno do ponedeljka, i stariji osnovci na online nastavi

Tokom predstojećeg vikenda, u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane, odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak 12.03. u 21 sat.

Tokom vikenda biće suspendovane i sve planirane manifestacije.

Od ponedeljka đaci od petog do osmog razreda osnovne škole prelaze na online nastavu, a srednjoškolci nastavljaju sa nastavom na daljinu.

Vakcinacija će se odvijati prema planiranom rasporedu.

O merama koje će važiti od ponedeljka, znaće se u nedelju.

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je na sednici da se mera zatvaranja, koja će važiti za vikend, poruduži i traje 14 dana ili 21 dan, rekao je novinarima posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da će se o eventualnom produženju zatvaranja odlučivati u ponedeljak.

Gojković je rekao da će tokom vikenda biti obavljene konsultacije, dok će odluka o eventualnom produženju mera biti doneta u ponedeljak.

Foto: Tanjug

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je rekao da je sada najvažnije da se omogući zdravstvenom sektoru da može da zbrine pacijente.

Gojković je apelovao na građane da poštuju mere i da se vakcinišu i poručio da jedino tako možemo uspešno da se izborimo sa kovidom.

Naveo je da iskustva svuda u svetu pokazuju da se ljudi posle svakog velikog zatvaranja opuste u poštovanju mera i da onda opet raste broj zaraženih.

Gojković ističe da je pitanje da li ćemo se svi zaraziti kovidom i imati smrtnost od jedan do tri odsto, pa posle šest ili devet meseci opet imati sličnu situaciju kao sada ili ćemo merama i vakcinacijom koja je ključna uspeti da se izborimo sa tim problemom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...