DINAMIČAN RAZVOJ POSLEDNJE GENERACIJE MOBILNE MREŽE

U svetu 200 miliona novih 5G korisnika

Hi-techLifestyleSvetVesti

22.2.2021 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U svetu 200 miliona novih 5G korisnika U svetu 200 miliona novih 5G korisnika
Prošlogodišnja predviđanja o ubrzanom uvođenju 5G funkcionalnosti u području mreža i uređaja su se obistinila, pa je broj globalnih 5G pretplata širom sveta dostigao... U svetu 200 miliona novih 5G korisnika

Prošlogodišnja predviđanja o ubrzanom uvođenju 5G funkcionalnosti u području mreža i uređaja su se obistinila, pa je broj globalnih 5G pretplata širom sveta dostigao 200 miliona, dok je izgrađeno čak 800.000 5G lokacija. Zahvaljujući primeni ove tehnologije, sveukupno korisničko iskustvo poboljšano je više od deset puta, istaknuto je tokom online konferencije pred najveći globalni događaj “Mobile World Congress Shanghai 2021” iz oblasti informacionih tehnologija koji traje do 25. februara.

Prema rečima Rian Dinga, izvršnog direktora i predsednika Carrier Business Group, kompanija Huawei, je i u godini pandemije razvila novih 300 mreža u više od 170 zemalja sveta, čime je proširila svoje poslovanje sa 22 miliona novih korisnika wireless mreže.

Momak i devojka sede na klupi, svako gleda u svoj telefon
Foto: Pixabay.com

Kako je istaknukto, 5G postaje deo osnovnih proizvodnih procesa u industriji, a 5G aplikacije primenjene su u više od 20 industrija, poput proizvodnje, zdravstva, obrazovanja i logistike.

Takođe je naglašeno da se 5G razvija brže nego što se očekivalo. Naime, više od 140 komercijalnih 5G mreža raspoređeno je u 59 zemalja, a više od 50 odsto njih je napravio Huawei.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...