U SVETU VIŠE OD 1,5 MILIONA PREMINULIH OD KORONA VIRUSA Procenat smrtnosti tri odsto

SvetVesti

3.12.2020 11:27 Autor: Ljiljana Begović

U SVETU VIŠE OD 1,5 MILIONA PREMINULIH OD KORONA VIRUSA Procenat smrtnosti tri odsto U SVETU VIŠE OD 1,5 MILIONA PREMINULIH OD KORONA VIRUSA Procenat smrtnosti tri odsto
U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 64,8 miliona slučajeva zaraze korona virusom, a od posledica Covid-19 preminulo je skoro 1,5 miliona... U SVETU VIŠE OD 1,5 MILIONA PREMINULIH OD KORONA VIRUSA Procenat smrtnosti tri odsto

U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 64,8 miliona slučajeva zaraze korona virusom, a od posledica Covid-19 preminulo je skoro 1,5 miliona ljudi. Oporavilo se blizu 45 miliona osoba.

Najviše preminulih ima SAD, zatim Brazil, Indija i Meksiko. U teškom stanju širom sveta je 106.673 obolelih, odnosno, oko 0,6 odsto, a lakši ili srednji oblik korone ima 18.302.603 ljudi, što je oko 99,4 procenata.

Sa milion i po preminulih, procenat smrtnosti od korona virusa trenutno je nešto iznad tri odsto.

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Francuske preminuo od posledica Covid-19

Bivši predsednik Francuske Valeri Žiskar D’Esten (Valery Giscard d’Estaing) preminuo je u 95. godini od posledica korona virusa, saopštila je njegova porodica.

D’Esten je tokom poslednjih meseci bio više puta hospitalizovan zbog kardiovaskularnih problema, prenosi Mond.

Covid bolnica
Foto: Tanjug/AP

Mađarska zabeležila novi crni rekord, u Rusiji najveći broj obolelih za 24 h

U Mađarskoj je za 24 sata zabeležen rekordan broj preminulih – 182 osobe su izgubile život zbog posledica Covid-19, a registrovano je 6.635 novozaraženih korona virusom. U Mađarskoj se u karantinu nalazi 50.430 građana zbog sumnje na Covid-19.

Zbog kršenja policijskog časa od 20 sati do 5 ujutro mađarska policija do sada je kaznila 8.851 građanina, dok je zbog nenošenja ili nepravilnog nošenja zaštitnih maski prekršajnu kaznu platilo 10.420 ljudi.

Rusija je zabeležila 28.145 novih slučajeva korona virusa, što je najveći broj od početka pandemije, pa je ukupan broj obolelih skočio na 2.375.546. Ukupan broj pacijenata koji su izgubili borbu sa korona virusom je 41.607.

Foto: Tanjug/AP

U Meksiku 800 umrlih u jednom danu

Meksičko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji potvrđen 11.251 novi slučaj korona virusa, a da je od te infekcije umrlo još 800 ljudi.

U Meksiku je od početka epidemije potvrđeno ukupno 1.133.613 slučajeva korona virusa, a umrlo je ukupno 107.565 ljudih. Meksiko je po broju umrlih četvrti u svetu, posle SAD, Brazila i Indije.

Foto:Tanjug/AP

U Nemačkoj više od 22.000 novoobolelih, u Indoneziji dnevni rekord

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 22.046 – na 1.106.789, pokazuju najnoviji podaci Instituta Robert Koh. Od korona virusa umrlo je još 479 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj preminulih je 17.602, prenosi Reuters.

Indonezija je zabeležila najveći broj slučajeva obolelih od Covid-19 od početka izbijanja pandemije, pošto je inficirano 8.369 ljudi, saopštio krizni štab te zemlje.  Indonezija, zemlja od 267 miliona stanovnika, ima najveći broj obolelih i preminulih od korona virusa u jugoistočnoj Aziji.

Ljudi sa zaštitnim maskama
Foto: Tanjug/AP

Italija ima rekordan broj oporavljenih pacijenata

Prvi put od početka pandemije Covid-19 italijanski mediji kao prvu vest navode rekordan broj pacijenata koji su se oporavili od zaraze korona virusom – u jednom danu ozdravilo je 38.740 osoba, piše dnevni list „Avenire“.

Već drugu sedmicu opadaju svi parametri koji pokazuju epidemiološku situaciju, što se tumači kao posledica veoma strogih vladinih mera ograničenja koje su na snazi isto toliko vremena.

Prema najavama, vlada namerava da zadrži stroge anti-kovid mere kako bi sprečila da se okupljanjem ili putovanjima u danima predstojećih praznika, dosadašnji rezultati protiov zaraze korona virusom pokvare.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Austrija uvodi nove restriktivne mere  

Nova ograničenje prilikom ulaska u Austriju nakon boravka u jednoj od takozvanih korona rizičnih zemalja stupiće na snagu od 19. decembra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Mera, prema kojoj svi koji se vraćaju iz zemalja u kojoj je visok broj zaraženih, odnosno sa dvonedeljnim brojem zaraženih većim od 100 po 100.000 stanovnika, moraju obavezno u desetodnevni karantin, biće na snazi do 10. januara.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.