Projektuje se i brza saobraćajnica od Raške do Jarinja

U toku izrada plana za saobraćajnicu Kraljevo – Raška – Novi Pazar

InfrastrukturaSrbijaVesti

16.9.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U toku izrada plana za saobraćajnicu Kraljevo – Raška – Novi Pazar U toku izrada plana za saobraćajnicu Kraljevo – Raška – Novi Pazar
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u toku izrada Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora brze saobraćajnice Kraljevo-Raška-Novi Pazar, koja... U toku izrada plana za saobraćajnicu Kraljevo – Raška – Novi Pazar

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u toku izrada Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora brze saobraćajnice Kraljevo-Raška-Novi Pazar, koja će biti duga 83,4 kilometra.

U okviru tog plana projektuje se oko 11,3 kilometara brze saobraćajnice od Raške do Jarinja tako da će, kako su naveli, ukupna dužina brze saobraćajnice biti 94,7 kilometara.

Prostorni plan područja posebne namene obuhvata 650,37 kvadratnih kilometara delova gradova Kraljeva i Novog Pazara, kao i opštine Raška.

Brza saobraćajnica počeće od petlje Adrani i pružaće se južno novom trasom zaobilazeći sa zapadne strane građevinsko područje Kraljeva i presecajući postojeći (stari) put Čačak – Kraljevo.

Trasa puta planira se i projektuje se za brzinu od 80 do 100 kilometara na čas.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.