tradicionalna svetkovina u čast vina i grožđa

U Topoli počela Oplenačka berba

AgrobiznisBiznisSrbijaTurizamVesti

8.10.2022 10:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 25

U Topoli počela Oplenačka berba U Topoli počela Oplenačka berba
Oplenačka berba, tradicionalna svetkovina u čast vina i grožđa, počela je u subotu u Topoli. Manifestaciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana... U Topoli počela Oplenačka berba

Oplenačka berba, tradicionalna svetkovina u čast vina i grožđa, počela je u subotu u Topoli. Manifestaciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić naglasivši njen značaj za promociju vinskog turizma, saopštio je njen kabinet.

„Uz podršku i snažno profilisanje, verujemo da bi se posete ovdašnjim vinarijama povećale, a da bi Topola mogla da postane poput najpoznatijih svetskih vinskih regija u Francuskoj i Italiji“, kazala je ona, prenosi Beta.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo Topolu vidi kao jednu od važnih destinacija na „Vinskim putevima Otvorenog Balkana“.

Navela je da je od 2015. do 2022. godine resorno ministarstvo odobrilo 10,7 miliona dinara bespovratnih sredstava za projekat „Oplenačka berba“ i uložilo 21 milion dinara u izgradnju Vizitorskog centra.

„Opelenačku berbu“, od 1962. godine prati  trodnevna kulturno-turistička manifestacija „Sabor narodnog stvaralaštva“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...