UDES 64 MIGRANATA U MEDITERANU Malteška mornarica spasila brodolomnike

SvetVesti

10.4.2020 15:24 Autor: Julijana Vincan 0

UDES 64 MIGRANATA U MEDITERANU Malteška mornarica spasila brodolomnike UDES 64 MIGRANATA U MEDITERANU Malteška mornarica spasila brodolomnike
Malteška mornarica spasila je u petak 64 migranta čiji je brod potonuo u vodama Mediterana koje pripadaju Malti. Nekoliko sati ranije vlada ove ostrvske... UDES 64 MIGRANATA U MEDITERANU Malteška mornarica spasila brodolomnike

Malteška mornarica spasila je u petak 64 migranta čiji je brod potonuo u vodama Mediterana koje pripadaju Malti. Nekoliko sati ranije vlada ove ostrvske države saopštila je da neće više dozvoliti ulaske migranskih grupa, dok su luke zatvorene zbog vanredne situacije izazvane pandemijom korona virusa.

Kako prenosi Guardian, brodolom se dogodio u vodama južno od Malte, a malteške snage izvukle su davljenike na suvo. Malteška vlada je u četvrtak saopštila da migrantskim čamcima i brodovima neće dozvoliti pristajanje, zbog rizika od zaraze, kao što nije dozvoljeno u Italiji.

Članovi spasilačkog tima bili su odeveni u zaštitna bio-odela, a vlada se ponovo oglasila nakon toga, a migranti su smešteni u pritvor. Nakon spasilačke misije vlada se ponovo oglasila i saopštila da ne može da garantuje eventualne dalje akcije spasavanja, jer su joj resursi preopterećeni zbog pandemije. Slično je u četvrtak saopštila i Italija, zemlja u kojoj je do sada zabeležen najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa.

New York Times izvestio je u petak da je malteška mornarica optužena da je sabotirala brod sa migrantima u blizini obale Malte i ostavila ga da pluta duže od jednog dana.

Malta je uvela 14-dnevni karantin za sve putnike koji ulaze u zemlju, zatvorila škole i zatražila od stanovnika da ostanu kod kuće. Prema podacima vlade, na Malti su zabeležena dva smrtna slučaja od posledica bolesti Covid-19, a do sada je potvrđeno ukupno 350 zaraženih.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...