UGOSTITELJSKI OBJEKTI I TRŽNI CENTRI POD LUPOM Za sedam dana 1.300 nadzora sanitarne inspekcije, gotovo 90 prekršaja

LifestyleRegionVestiZdravlje

7.9.2020 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UGOSTITELJSKI OBJEKTI I TRŽNI CENTRI POD LUPOM Za sedam dana 1.300 nadzora sanitarne inspekcije, gotovo 90 prekršaja UGOSTITELJSKI OBJEKTI I TRŽNI CENTRI POD LUPOM Za sedam dana 1.300 nadzora sanitarne inspekcije, gotovo 90 prekršaja
Sanitarni inspektori su u prethodnih sedam dana izvršili 1.300 nadzora i napisali gotovo 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera koje su propisane u cilju... UGOSTITELJSKI OBJEKTI I TRŽNI CENTRI POD LUPOM Za sedam dana 1.300 nadzora sanitarne inspekcije, gotovo 90 prekršaja

Sanitarni inspektori su u prethodnih sedam dana izvršili 1.300 nadzora i napisali gotovo 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera koje su propisane u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Kršenja mera najviše je bilo u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Takođe, on je istakao je da je u prethodnih sedam dana bilo skoro tri puta više poziva građana da prijave nepoštovanje mera.

Nezadovoljstvo postoji zbog ponašanja pojedinih pravnih lica koji ne poštuju mere, broja posetilaca u objektima…“, rekao je Stamenković i poručio da će svi koji ne poštuju mere biti maksimalno sankcionisani, te da će pravna lica biti kažnjavana sa 500.000 dinara.

Foto: Tanjug/ Nikola Anđić

Sanitarni inspektori su prethodnih dana najviše posla imali u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Zaječaru, Smederevu, Valjevu i Vranju.

Samo tokom vikenda u Beogradu je napisano oko osam prekršajnih prijava od 25 izvršenih nadzora što znači da je svaki treći ugostiteljski objekat prekršio neke mere, kao i da mora da bude sankcionisan.

Stamenković je apelovao na sve da poštuju mere i budu odgovorni i disciplinovani kako bi zaštitili zdravstveni sistem Srbije, svoje i zdravlje drugih ljudi i sprečili dalje širenj korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...