Krizni štab dozvolio potpun rad restorana i kafića

Ugostiteljski objekti mogu od petka da primaju goste i u zatvorenom prostoru

SrbijaVesti

6.5.2021 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ugostiteljski objekti mogu od petka da primaju goste i u zatvorenom prostoru Ugostiteljski objekti mogu od petka da primaju goste i u zatvorenom prostoru
Krizni štab doneo je odluku da ugostiteljski objekati od petka, 7. maja, mogu da rade i u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih epidemioloških mera,... Ugostiteljski objekti mogu od petka da primaju goste i u zatvorenom prostoru

Krizni štab doneo je odluku da ugostiteljski objekati od petka, 7. maja, mogu da rade i u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih epidemioloških mera, izjavio je epidemiolog dr Branislav Tiodorović, posle sednice tog tela.

Objasnio je da će ugostiteljski objekti moći da rade i u zatvorenom prostoru, do 22 časa, pod uslovom da poštuju sve epidemiološke mere – da maksimalna popunjenost prostora bude do 50 odsto, da razdaljina između gostiju bude od metar i po do dva, i da ne bude muzike, ni žive, ni sa razglasa, posle 18 časova.

Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon rekao je jutros, u izjavi za RTS, da je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao da se odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata odloži za posle 15. maja, ali je dodao da je „činjenica da su ekonomski pritisak i potreba jako veliki“ i da se o tome mora razmišljati.

Naredna sednica Kriznog štaba biće, kako je danas najavljeno, održana naredne nedelje, za kada se očekuju nove odluke o popuštanju mera, poput one da je moguće da na jednom mestu bude više od pet osoba.

U Srbiji je, prema izveštaju za četvrtak, zvanično evidentirano 1.366 novih slučajeva zaraze korona virusom, dok je 21 osoba preminula. 

  • Danijela

    6.5.2021 #1 Author

    Popustanje mera samo da se ne pogotsa stanje i poraste broj obolelih zbog raznih okupljanja za praznike i slave.

    Odgovori

  • N. N.

    7.5.2021 #3 Author

    Konacno 😊

    Odgovori

  • Maja

    7.5.2021 #4 Author

    Divno….coca cola ,malboro, suzuki,diskoteke, kafane, buzuki

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...