čeka se 1. jul na smanjene cena razgovora na Zapadnom Balkanu

Ukidanje rominga između Srbije i Grčke sve izvesnije

RegionVesti

25.6.2021 10:20 Autor: Miljan Paunović 0

Ukidanje rominga između Srbije i Grčke sve izvesnije Ukidanje rominga između Srbije i Grčke sve izvesnije
Srpski mobilni operatori u direktnim su pregovorima s kolegama u Grčkoj i očekuje se smanjenje cene rominga, a onda i njegovo ukidanje između dve... Ukidanje rominga između Srbije i Grčke sve izvesnije

Srpski mobilni operatori u direktnim su pregovorima s kolegama u Grčkoj i očekuje se smanjenje cene rominga, a onda i njegovo ukidanje između dve zemlje, izjavila je u petak ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.

Ona je za TV K1 navela da će 1. jula uslediti ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu, ali i da je situacija sa Grčkom nešto drugačija, jer je članica Evropske unije.

Kako kaže, najvažnije je da građani provere svoje pakete koje imaju, a srpski mobilni operatori su, ističe, spremni.

„Čekamo grčku stranu, potpisali smo sporazum o smanjenju cene rominga i očekujemo da će ispoštovati to obećanje“, navela je Matićeva.

Ministarka je rekla i da je Srbija na zelenoj listi EU, te da je to potvrda i priznanje za, kako kaže, uspešnu politiku upravljanja korona krizom.

„To omogućava našim građanima da putuju. A očekujemo i uspešnu letnju sezonu, jer 84 odsto evropskih građana dolazi iz EU“, poručila je Matić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...