Veliko hakovanje video igre Axie Infinity

Ukradeno više od 600 miliona dolara u kriptovaluti

Hi-techNovacSvetVesti

30.3.2022 08:55 Autor: Vladimir Jokanović 1

Ukradeno više od 600 miliona dolara u kriptovaluti Ukradeno više od 600 miliona dolara u kriptovaluti
Više od 600 miliona dolara ukradeno je iz baze koja pokreće popularnu igru kriptovaluta Axie Infinity, u jednom od najvećih hakovanja u sektoru digitalne... Ukradeno više od 600 miliona dolara u kriptovaluti

Više od 600 miliona dolara ukradeno je iz baze koja pokreće popularnu igru kriptovaluta Axie Infinity, u jednom od najvećih hakovanja u sektoru digitalne imovine. Kompanija Sky Mavis, koja je razvila igru i Ronin Network, program koji omogućava korisnicima da prenose kriptovalute, potvrdila je krađu.

Prema saopštenju kompanije hakeri su ukrali 173.000 ethera i 25,5 miliona dolara, a napad se dogodio sredinom ovog meseca. Prema navodima na blogu Ronin Network, oštećena kompanija sarađuje sa Chainalysys, firmom za praćenje blokčejna, pokušavajući da uđe u trag ukradenim sredstvima, prenosi Cnet.

U saopštenju se navodi da Ronin „radi sa službenicima za sprovođenje zakona, forenzičkom kriptografima i investitorima kako bi se osiguralo da sva sredstva budu vraćena ili nadoknađena“. Reč je o kriptovalutama koje bi po trenutnim cenama vredele oko 615 miliona dolara, prenosi Financial Times.

U međuvremenu su blokirani transferi Ronin Network u okviru zaštite od budućih napada. Poslednji tako veliki hakerski napad dogodio se prošlog avgusta kada je ukradeno više od 600 miliona dolara kriptovaluta iz programa Poly Network, ali je kasnije taj novac pronađen i vraćen.

Korisnici su izgubili oko 1,3 milijarde dolara u kriptovalutama u 44 hakovanja prošle godine, što je povećanje od oko 160 odsto u odnosu na 2020. godinu, prema podacima kompanije za zaštitu kriptovaluta Certik. FBI pokrenuo je prošlog meseca novu jedinicu za kripto kriminal.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...