UMESTO DAVOSA, LUCERN Svetski ekonomski forum, posle 48 godina, promenio i lokaciju i datum održavanja

EUSvetVesti

8.10.2020 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs

UMESTO DAVOSA, LUCERN Svetski ekonomski forum, posle 48 godina, promenio i lokaciju i datum održavanja UMESTO DAVOSA, LUCERN Svetski ekonomski forum, posle 48 godina, promenio i lokaciju i datum održavanja
Godišnji skup Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biće održan od 18. do 21. maja 2021. godine u Lucernu-Bergenstoku, u Švajcarskoj, umesto u Davosu, saopštili su... UMESTO DAVOSA, LUCERN Svetski ekonomski forum, posle 48 godina, promenio i lokaciju i datum održavanja

Godišnji skup Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biće održan od 18. do 21. maja 2021. godine u Lucernu-Bergenstoku, u Švajcarskoj, umesto u Davosu, saopštili su organizatori.

„Sastanak će se održati sve dok postoje svi uslovi koji garantuju zdravlje i sigurnost učesnika i zajednice koja je domaćin“, navodi se u saopštenju WEF.

Podsetimo, Svetski ekonomski forum, koji se održava svake godine krajem januara u Davosu, pomeren je u avgustu, zbog pandemije korona virusa, za početak leta 2021.

Iako je kriza sa virusom Covid-19 odložila održavanje foruma, organizatori tada nisu ni pomišljali na promenu lokacije u švajcarskim Alpima, gradu u kome se Svetski ekonomski forum održao 48 puta, tačnije od 1971. godine.

Međutim, krajem septembra švajcarski listovi „Suedostschweiz“ i „Blick“, kako je prenela agencija Rojters, objavili su, pozivajući se na hotelijere i turističke zvaničnike u Davosu da tradicionalni sastanak neće biti održan u tom gradu narednog leta zbog logističkih problema.

Svake godine na tradicionalnom samitu okupi se oko 3.000 učesnika, a među njima su vodeći poslovni ljudi, svetski politički lideri, poznate ličnosti, intelektualci i novinari, kako bi raspravljali o trenutnim svetskim problemima.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.