Provere nisu samo na ulicama, već i u vozovima i duž pešačkih staza

Uoči samita G7 pojačane kontrole na nemačkim granicama

EUU fokusuVesti

13.6.2022 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Uoči samita G7 pojačane kontrole na nemačkim granicama Uoči samita G7 pojačane kontrole na nemačkim granicama
Nemačka ove godine predvodi grupu G7, a jedan od glavnih događaja tokom predsedavanja je samit u Bavarskoj krajem juna. Samite lidera sedam najrazvijenijih država... Uoči samita G7 pojačane kontrole na nemačkim granicama

Nemačka ove godine predvodi grupu G7, a jedan od glavnih događaja tokom predsedavanja je samit u Bavarskoj krajem juna. Samite lidera sedam najrazvijenijih država uvek prate protesti, a sada su zbog pogoršane bezbednosne situacije u svetu neophodne dodatne mere. Nemačka ih sprovodi na svim svojim granicama.

Ograničenja pokušavamo da svedemo na najmanju meru“, rekao je u ponedeljak portparol nemačke policije. Najvažnije je, dodao je, sprečiti one koji planiraju nasilje da uđu u Nemačku. Provere nisu samo na ulicama, već i u vozovima i duž pešačkih staza, prenosi agencija DPA.

Šefovi država i vlada zemalja G7 biće u dvorcu Elmau od 26. do 28. juna. U G7 su Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Sjedinjene Države, Kanada i Japan. Istovremeno, u okolini će biti više demonstracija sa hiljadama učesnika.

Situacija u svetu je sada gora nego pre šest godina, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman (Joachim Herrmann). „Zato na startu moramo da sprečimo izgrednike i one koji hoće da prave haos,“ rekao je Herman.

Inače, provere na unutrašnjim granicama Evropske unije, između Nemačke i Austrije, na snazi su od jeseni 2015. godine, kada je u Evropu dolazio veliki broj migranata. Tada su, suspenzijom Šengenskog sporazuma, na južnim granicama ponovo počele kontrole.

  • SUNCOKRET

    13.6.2022 #1 Author

    Okupiće se oni koji dobro shvataju da je ovo skup zlotvora na čelu sa Amerikom koja je na dobrom putu da uništi Evropu što joj o jeste krajnji cilj.

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.6.2022 #3 Author

    Sve se podize na najvisi nivo bezbednosti,ocekivano za ovakav susret…

    Odgovori

    • SNEZANA

      14.6.2022 #4 Author

      Bezbednost treba da im bude na prvom mestu.

      Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    14.6.2022 #5 Author

    Nemačka vodi računa o svemu zato i jesu najbolji

    Odgovori

  • TATJANA

    14.6.2022 #6 Author

    Ne cude me protesti

    Odgovori

  • MARKO7

    14.6.2022 #8 Author

    Samo pojačati kontrolu i ništa više…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...