obavljeno ukupno 1.820 kontrola

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore izrekla 910.260 evra novčanih kazni

RegionVesti

16.7.2024 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore izrekla 910.260 evra novčanih kazni Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore izrekla 910.260 evra novčanih kazni
Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) su u prvih 15 dana pojačanog inspekcijskog nadzora u šest primorskih opština izrekli novčane kazne od ukupno 910.260... Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore izrekla 910.260 evra novčanih kazni

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) su u prvih 15 dana pojačanog inspekcijskog nadzora u šest primorskih opština izrekli novčane kazne od ukupno 910.260 evra.

Oni su obavili ukupno 1.820 kontrola, tokom kojih je utvrđeno 1.420 nepravilnosti, prenosi Mina.

„Veliki broj nadzora i prisutnost inspektora i u perifernim delovima opština, uključujući i nacionalne parkove, turističke centre na severu, rafting destinacije, rezultat su predanog rada inspektora, kao i logističke potpore koja je ključna da se pokrije što veći deo terena sa kadrovskih kapacitetima koji su na raspolaganju u ovom momentu“, rekli su iz UIP-a.

Poštujući načelo preventivnosti, statistički podaci pokazuju da su u preko 20 odsto slučajeva inspektori delovali preventivno.

Tokom izveštajnog perioda zatvorena su ukupno 42 objekta od čega sedam objekata zbog rada bez prijave trgovine, a preostalih 35 zbog rada nedeljom i za vrijeme državnog praznika.

„Najveći broj objekata zatvoreno je u Opštini Herceg Novi, zbog rada nedeljom i u dane državnih praznika. Međutim, sveukupna situacija na terenu pokazuje da se odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji se tiče neradne nedelje i rada za vreme državnih praznika, nisu poštovale u periodu za nama, te apelujemo na sve privredne subjekte da se pridržavaju pozitivnih zakonskih propisa“, upozorili su iz UIP-a.

Turistički inspektori su tokom kontrole kupališta doneli sedam rešenja o zabrani obavljanja delatnosti, dok su u kontrolama ugositeljskih objekata doneli jedno o zabrani obavljanja delatnosti pečaćenjem.

Iz UIP-a su podsetili građane da će tokom vikenda, dok traje pojačan inspekcijski nadzor, biti organizovana dežurstva službenika UIP-a.

  • Manja

    16.7.2024 #1 Author

    Sto se to ne radi tokom cele godine vec samo u sezoni… mnogo je to kazni…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.