obezbeđivanje dodatnih smeštajnih kapaciteta za vreme izložbe

Uskoro studija sa rešenjem za postavljanje brodova-hotela za potrebe EXPO 2027

SrbijaVesti

20.9.2024 16:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Uskoro studija sa rešenjem za postavljanje brodova-hotela za potrebe EXPO 2027 Uskoro studija sa rešenjem za postavljanje brodova-hotela za potrebe EXPO 2027
Agencija za upravljanje lukama Srbije potpisala je danas sa konzorcijumom, na čijem je čelu konsultantska kuća Public Transport Consult, Ugovor o izradi studije sa... Uskoro studija sa rešenjem za postavljanje brodova-hotela za potrebe EXPO 2027

Agencija za upravljanje lukama Srbije potpisala je danas sa konzorcijumom, na čijem je čelu konsultantska kuća Public Transport Consult, Ugovor o izradi studije sa idejnim rešenjem za postavljanje plutajućih objekata, odnosno brodova-hotela, za potrebe međunarodne specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027.

Cilj studije je izrada idejnog rešenja za postavljanje brodova-hotela, kako bi se obezbedili dodatni smeštajni kapaciteti tokom tog značajnog događaja za Srbiju, a u njenoj izradi učestvovaće između ostalih i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Kako je ukazano, očekuje se da će EXPO Belgrade 2027 privući više od tri miliona posetilaca, te je naglašena potreba za povećanjem kapaciteta za smeštaj gostiju.

Privremeni smeštajni kapaciteti mogu biti rešeni postavljanjem kruzera ili drugih plutajućih objekata, po modelu koji je uspešno primenjivan na sličnim međunarodnim manifestacijama.

Tokom izrade studije, kako je navedeno, biće razmatrane tri potencijalne lokacije – dve na reci Savi i jedna na Dunavu, od kojih će biti izabrana jedna najpovoljnija na kojoj je moguće odrediti pet priveznih mesta u kontinuitetu, za privez najviše do dva broda dužine do 135 metara i širine do 12 metara po priveznom mestu.

Prema planu, brodovi će biti u funkciji hotela tokom perioda od 12 meseci, počevši od 1. decembra 2026. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.