USRED SEZONE U CRNOJ GORI 92 ODSTO TURISTA MANJE Cene prepolovljene, Ulcinj gotovo pust

BiznisRegionTurizamVesti

2.8.2020 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

USRED SEZONE U CRNOJ GORI 92 ODSTO TURISTA MANJE Cene prepolovljene, Ulcinj gotovo pust USRED SEZONE U CRNOJ GORI 92 ODSTO TURISTA MANJE Cene prepolovljene, Ulcinj gotovo pust
U Crnoj Gori u špicu sezone boravi nešto više od 15 hiljada turista, što je 92 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period,... USRED SEZONE U CRNOJ GORI 92 ODSTO TURISTA MANJE Cene prepolovljene, Ulcinj gotovo pust

U Crnoj Gori u špicu sezone boravi nešto više od 15 hiljada turista, što je 92 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije.

Hotelijeri i vlasnici turističkih apartmana kažu da su gotovo prepolovili cene, kako bi makar ostali na pozitivnoj nuli, međutim, uprkos tome, ne očekuju da će bolju zaradu imati ni u nastavku sezone.

U najjužnijem crnogorskom gradu Ulcinju, ugostitelji kažu da nemaju ni pet odsto prošlogodišnjeg prometa, prenosi Tanjug izveštaj crnogorske televizije Vijesti, kao i da tamošnji Stari Grad već decenijama nije bio tako prazan.

Ulcinjski Stari grad, inače najposećenije mesto tokom letnjih meseci, ove godine potpuno je pust. Kaldrmom skoro niko ne prolazi, restorani su prazni, a muzej bez posetilaca, navode Vijesti.

Loša situacija u Budvi i Petrovcu

Ništa bolja situacija nije ni u Budvi i Petrovcu. Tamošnji turistički radnici praktično žive od vikenda do vikenda, prenosi Tanjug pisanje podgoričke Pobjede.

Turistički radnici su se nadali otvaranju granica, jer bi gosti iz Rusije i Srbije popravili lošu situaciju, a ovako poslednjih dana ima posetilaca iz Belorusije, Ukrajine, Poljske i Mađarske, međutim samo deset do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Foto: Printscreen youtube

Pojedini turistički radnici naglašavaju da je ova sezona propala i da se već sada treba okrenuti narednoj.

Jedan od ugostitelja pokazao je pazar od 27. jula, na kojem stoji iznos od 5.094 evra, a istog dana prošle godine bilo je 20.343 evra. Gostiju je deset do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, a vikendom 17 procenata. Otuda i procena da će ova sezona biti za čak 93 odsto lošija od prošle.

Ugostitelji ističu da su se ove godine bazirali na domaću klijentelu iz Crne Gore i dali popust od preko 50 odsto, pa tako imaju bar nešto domaćih gostiju, i to uglavnom vikendom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...