UŠTEDA NOVCA I VREMENA Dokumenta katastra u digitalnom obliku, saopštio RGZ

SrbijaVesti

12.5.2020 15:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UŠTEDA NOVCA I VREMENA Dokumenta katastra u digitalnom obliku, saopštio RGZ UŠTEDA NOVCA I VREMENA Dokumenta katastra u digitalnom obliku, saopštio RGZ
Službe za katastar nepokretnosti će do kraja trajanja pendemije korona virusa izdavati listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja isključivo u digitalnom formatu radi primene... UŠTEDA NOVCA I VREMENA Dokumenta katastra u digitalnom obliku, saopštio RGZ

Službe za katastar nepokretnosti će do kraja trajanja pendemije korona virusa izdavati listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja isključivo u digitalnom formatu radi primene preporučenih mera socijalnog distanciranja, navodi se u saoštenju Republičkog geodetskog zavoda.

Svi državni organi izvode iz baza katastra, za svoje postupke, mogu preuzeti besplatno za građane preko magistrale državnih organa, zbog toga je izdavanje lista nepokretnosti u papirnoj formi, u periodu opasnosti od širenja zarazne bolesti, nepotreban rizik i za zaposlene u katastru i za stranke. Osim toga, na ovaj način građani ostvaruju uštede u novcu i vremenu, navodi se u saopštenju.

Takođe se naglašava da je izdavanje podataka u papirnoj formi prevaziđen način postupanja, imajući u vidu da se svi podaci iz baze katastra nepokretnosti mogu dobiti u digitalnom formatu i putem eŠaltera kod notara, advokata, geodetskih organizacija i banaka.

U papirnoj formi listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja moguće je dobiti preko profesionalnih korisnika, registrovanih advokatskih kancelarija i licenciranih geodetskih organizacija, navodi se u saopštenju.

Tagovi
SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...