Preko EBRD obezbeđeno 588 miliona dinara za namenske kredite

Uz zajmove za energetsku efikasnost 20 odsto bespovratnih sredstava

BankeNovacSrbijaVesti

10.8.2021 14:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uz zajmove za energetsku efikasnost 20 odsto bespovratnih sredstava Uz zajmove za energetsku efikasnost 20 odsto bespovratnih sredstava
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je Pro Credit banci u Srbiji kredit od 588 miliona dinara za finansiranje investicija za podsticanje... Uz zajmove za energetsku efikasnost 20 odsto bespovratnih sredstava

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je Pro Credit banci u Srbiji kredit od 588 miliona dinara za finansiranje investicija za podsticanje energetske efikasnosti domaćinstava, uz koje građani mogu dobiti do 20 odsto bespovratnih sredstava.

Građani mogu koristiti sredstva za ulaganje u tehnologije za uštedu energije poput izolacije, zamene vrata i prozora, toplotnih pumpi, solarnih panela i drugog, navedeno je u saopštenju. Tim ulaganjem putem kredita ostvaruju pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 20 procenata iznosa kredita, koja finansira Evropska unija preko EBRD.

Reč je o Programu finansiranja zelene ekonomije (Green Economy Financing Facility – GEFF), kojim se obezbeđuje ulaganje u energetsku efikasnost, čime se podstiče izgradnja ekološki održive ekonomije.

EFF program za Zapadni Balkan podržavaju EU, Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF) i austrijsko Savezno ministarstvo finansija, a deo je Regionalnog programa energetske efikasnosti za zapadni Balkan.

Cilj programa je da region Zapadnog Balkana, koji je poznat po visokom energetskom intenzitetu, poboljša energetsku efikasnost stambenog sektora, koji je jedan od najvećih potrošača energije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...