Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
OGLASILA SE VLADA SRBIJE O IMUNIZACIJI

Vakcinacija protiv korona virusa isključivo u zakazanom terminu

LifestyleSrbijaVestiZdravlje

26.1.2021 08:01 Autor: Aleksandra Vasić 0

Vakcinacija protiv korona virusa isključivo u zakazanom terminu Vakcinacija protiv korona virusa isključivo u zakazanom terminu
Od utorka, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa... Vakcinacija protiv korona virusa isključivo u zakazanom terminu

Od utorka, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Građani nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra dobijaju elektronskim putem termin za vakcinciju, dodaje se u saopštenju.

Foto: Printscreen youtube

„Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije“, navedeno je na sajtu Vlade.

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Foto: Tanjug/AP

„Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana“, piše u objavi.

Iz Vlade Srbije su podsetili građane da nakon iskazivanja interesovanja za vakcinaciju, u bliskoj budućnosti dobijauju vreme i mesto vakcinacije, a to sve traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi https://euprava.gov.rs/usluge/6224.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Foto: Printscreen youtube

Iz Vlade srbije podsećaju sve građane Republike Srbije da „bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova“.

Bez obzira na to da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije, piše u objavi.

Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom, zaključuje se u objavi Vlade Srbije.

Do sada vakcinisano više od 250.000 ljudi

Za vakcinu se preko eUprave i kol centra prijavilo 636.952 ljudi u Srbiji, a do sada je ukupno vakcinisano 276.000 građana, prenose mediji pozivajući se na Tanjug.

Na imunizaciju je u utorak u celoj Srbiji pozvano 24.163 ljudi. Na najvećem vakcinalnom punktu Beogradskom sajmu otvorene su dve hale za vakcinaciju. U Halu 11 pozvano je da se danas vakciniše 1.244 osobe, a u halu 3, 1800 ljudi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...