visoka stopa inflacije ne posustaje

Veleprodajne cene u Indiji porasle na rekordnih 15,88 odsto u maju

SvetU fokusuVesti

14.6.2022 12:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Veleprodajne cene u Indiji porasle na rekordnih 15,88 odsto u maju Veleprodajne cene u Indiji porasle na rekordnih 15,88 odsto u maju
Veleprodajne cene u Indiji skočile su na rekordnih 15,88 odsto u maju, prema privremenim podacima koje je u utorak objavilo Ministarstvo trgovine i industrije.... Veleprodajne cene u Indiji porasle na rekordnih 15,88 odsto u maju

Veleprodajne cene u Indiji skočile su na rekordnih 15,88 odsto u maju, prema privremenim podacima koje je u utorak objavilo Ministarstvo trgovine i industrije.

Iako je ovo označilo najveći godišnji porast veleprodajnih cena od 2012. godine, inflacija veleprodajnih cena u toj južnoazijskoj zemlji bila je dvocifrena već 14. mesec zaredom, prenosi Anadolu Agency.

Tržišna procena je bila 15,1 odsto, a u aprilu iznosila 15,08 procenata.

„Visoka stopa inflacije u maju 2022. godine prvenstveno je posledica rasta cena mineralnih ulja, sirove nafte i prirodnog gasa, prehrambenih artikala, osnovnih metala, neprehrambenih artikala, hemikalija i hemijskih proizvoda i prehrambenih proizvoda itd, odgovarajućeg meseca prethodne godine“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...