hartije od vrednosti snažno pale tokom proslave stogodišnjice komunističke partije

Veliki pad kineskih akcija

BerzaNovacVesti

2.7.2021 19:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Veliki pad kineskih akcija Veliki pad kineskih akcija
Evropske akcije bile su spremne za veće otvaranje, koje je ponovo podstaknuto rekordnim zatvaranjem na Wall Streetu za S&P 500, prenosi Capital.com. Dok se... Veliki pad kineskih akcija

Evropske akcije bile su spremne za veće otvaranje, koje je ponovo podstaknuto rekordnim zatvaranjem na Wall Streetu za S&P 500, prenosi Capital.com.

Dok se dobro stanje održavalo na većini azijskih tržišta, kineske akcije su snažno pale tokom proslave stogodišnjice komunističke partije. Indeks Shanghai Composite na kopnu pao je 1,8 odsto, dok je hongkonški Hang Seng opao za dva procenta.

Glavna evropska tržišta bila su spremna za pozitivnu sesiju, jer je trgovina fjučersima na berzama indeksa nagoveštavala dobitak prilikom otvaranja, ali trgovina će verovatno biti pod znakom pitanja jer će investitori kasnije tokom sednice čekati američke podatke o radnim mestima, koji mogu uticati na buduće stanje.

Cene nafte su se ostale iste,  ali i dalje su blizu 32 najviša mesečna nivoa, pošto su tržišta čekala odloženu odluku OPEC i njegovih saveznika o budućim nivoima proizvodnje.

Naftni kartel i saradnici iz ostalih zemalja, uključujući Rusiju, nisu uspeli da postignu dogovor u četvrtak, i odložili su zvaničnu odluku za petak popodne, piše capital.com.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...