VENČANJE KAO U FILMU „KUM“ Poklon mladencima od vlasti Sicilije 3.000 evra

EULifestyleVesti

20.9.2020 15:35 Autor: Redakcija Biznis.rs

VENČANJE KAO U FILMU „KUM“ Poklon mladencima od vlasti Sicilije 3.000 evra VENČANJE KAO U FILMU „KUM“ Poklon mladencima od vlasti Sicilije 3.000 evra
Vlasti italijanske regije-ostrva Sicilija donele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3 000 evra, piše dnenvi... VENČANJE KAO U FILMU „KUM“ Poklon mladencima od vlasti Sicilije 3.000 evra

Vlasti italijanske regije-ostrva Sicilija donele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3 000 evra, piše dnenvi list “Hafington Post”.

Ponuda vazi sve do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mesto za ceremonije.

Foto: Pixabay.com

Najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma “Kum”, rezisera Frensisa Kopole, u kojemu se sin mafijaskog kuma venčava sa lokalnom lepoticom.

Ovo filmsko venčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Foto: Pexels.com

Do pandemije Covid-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratečih delatnosti kao što je katering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to zivelo od “venčanja”, delatnosti koja je u vreme korona virusa, što se tiče Sicilije, zamrla.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

To je bio razlog lokalnim vlastima da ponude poklon mladencima koji odluče da se “na večnu ljubav” obavezu na Siciliji.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.