(VIDEO) KILOMETARSKE KOLONE NA BUGARSKO-GRČKOJ GRANICI Grčka policija ne pušta putnike iz Severne Makedonije u zemlju

BiznisEUTurizamVesti

15.6.2020 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(VIDEO) KILOMETARSKE KOLONE NA BUGARSKO-GRČKOJ GRANICI Grčka policija ne pušta putnike iz Severne Makedonije u zemlju (VIDEO) KILOMETARSKE KOLONE NA BUGARSKO-GRČKOJ GRANICI Grčka policija ne pušta putnike iz Severne Makedonije u zemlju
Državljani Srbije mogu da putuju od ponedeljka u Grčku samo kroz Bugarsku, potvrđeno je za Tanjug u grčkom MUP i na graničnom prelazu Evzoni.... (VIDEO) KILOMETARSKE KOLONE NA BUGARSKO-GRČKOJ GRANICI Grčka policija ne pušta putnike iz Severne Makedonije u zemlju

Državljani Srbije mogu da putuju od ponedeljka u Grčku samo kroz Bugarsku, potvrđeno je za Tanjug u grčkom MUP i na graničnom prelazu Evzoni.

Iako je u Severnoj Makedoniji stupio na snagu Protokol o tranzitu kroz tu zemlju, srpski državljani neće moći da uđu na teritoriju Grčke kroz makedonsko-grčku granicu preko prelaza Bogorodica-Evzoni, te će do daljeg moći da koriste samo granične prelaze između Bugarske i Grčke.

Vlada Severne Makedonije usvojila je Protokol o tranzitu koji omogućava stranim državljanima tranzit kroz tu zemlju, a koji ne sme trajati duže od pet sati.

Foto: Printscreen youtube

Nepregledne kolone na Bugarsko-Grčkoj granici

Kilometarske kolone vozila stvorile su se u ponedeljak na graničnom prelazu između Bugarske i Grčke. Naime, konfuzija je nastala, jer su mnogi putnici pomislili da se u Grčku moći bez testa na korona virus od ponoći, a u stvari je to predviđeno za podne. Na kraju, granica je otvorena ranije, odnosno u 11 sati.

Foto: Printscreen youtube

Na granici se nalazi i medicinsko osoblje, radi testiranja pojedinih putnika na korona virus. Putnici koji budu testirani, ostavljau svoje podatke i idu u karantin, koji traje jedan dan, odnosno dok ne budu gotovi rezultati testa. Ako su rezultati pozitivni, odlaze u drugi karantin koji traje 14 dana.

Nepregledne kolone stvorile su se na graničnom prelazu još u pet sati ujutro, a među putnicima je najviše Rumuna i Grka koji rade u Nemačkoj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...