NOVI NAČIN PREDSTAVLJANJA BEOGRADSKIH ZNAMENITOSTI

Virtuelna šetnja Kalemegdanom dostupna celom svetu

BiznisSrbijaTurizamVesti

11.2.2021 08:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Virtuelna šetnja Kalemegdanom dostupna celom svetu Virtuelna šetnja Kalemegdanom dostupna celom svetu
Virtuelna šetnja Beogradskom tvrđavom i Kalemegdanom od sada je moguća i putem 3D virtuelne ture, objavljeno je na sajtu Javnog preduzeća (JP) „Beogradska tvrđava“.... Virtuelna šetnja Kalemegdanom dostupna celom svetu

Virtuelna šetnja Beogradskom tvrđavom i Kalemegdanom od sada je moguća i putem 3D virtuelne ture, objavljeno je na sajtu Javnog preduzeća (JP) „Beogradska tvrđava“.

Virtuelna tura je prilagođena svim uređajima i pretraživačima, a može joj se pristupiti putem računara ili pametnih telefona besplatno preko sajta Beogradske tvrđave. Virtuelna tura je pored srpskog, dostupna i na engleskom, nemačkom, ruskom, turskom i kineskom.

Vlasnik firme Go2Teć d.o.o, Goran Gajić, koja je realizovala projekat, rekao je da JP „Beogradska tvrđava“ na savremen način uradila virtuelnu šetnju tvrđavom i okolinom, koja se sastoji od priča o 35 spomenika kulture.

Kalemegdan
Foto: JP „Beogradska tvrđava“ / Dušan Stojančević

On je rekao da je posebno izrađeno i šest filmova u VR tehnologiji za najznačajnije spomenike.

Vesna Vlatković iz JP „Beogradska tvrdjava“ rekla je da nove tehnologije omogućavaju da se sve izuzetno što postoji na Beogradskoj tvrđavi, na jednostavan način učini dostupnim svima koji imaju želju, a nemaju mogućnost da dođu.

Ona je istakla da očekuje da se znatno poveća broj posetilaca, kao i „vidljivost“ Beograda i Srbije na turističkoj mapi sveta.

Kalemegdanska tvrđava i Pobednik
Foto: Pixabay.com

Beogradska tvrđava je ostvarila projekat digitalizacije i multimedijalne prezentacije najznačajnijih spomenika kulture, tako da svi korisnici računara i pametnih mobilnih telefona sada mogu jednim klikom na link https://beogradskatvrđava.co.rs/virtual-tour/ da krenu u obilazak kulturno istorijskih znamenitosti Tvrđave i Kalemegdana.

Digitalna 3D tura obilaska tvrđave i parka Kalemegdana realizovana je uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Oko dva miliona ljudi poseti Beogradsku tvrđavu i Kalemegdan svake godine, što predstavlja najposećeniju turističku lokaciju, kompleks i pravu oazu u centru grada, omiljeno mesto za odmor i rekreaciju mnogih Beograđana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...